3 AY SÜREYLE OHAL İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MGK kararlarına dair açıklama yaptı. Erdoğan, 3 ay süreyle OHAL ilan edildiğini açıkladı.
Bu haber 2016-07-21 01:36:41 eklenmiş ve 912 kez görüntülenmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MGK kararlarına dair açıklama yaptı. Erdoğan, 3 ay süreyle OHAL ilan edildiğini açıkladı.

 

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Bakanlar Kurulu toplantılarının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MGK’da olağanüstü hal kararı alındığını açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Anayasanın 120. maddesi uyarınca 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini” duyurdu.

 

Erdoğan’ın, OHAL kararına dair yaptığı açıklama şu şekilde:

 

“Bugün önce MGK’yı topladık ardından Bakanlar Kuruluu toplantısını gerçekleştirdik. MGK sonrasında ülkemizde Anayasamızın uyarınca OHAL ilan edilmesi hükümete tavsiye etme kararı aldık. Türkiye’de 3 ay süreyle OHAL ilan edilmesini kararlaştırdık.

 

 

“Bu uygulama özgürlüklere ve hukuka karşı değildir. Darbe girişimi kimlerin hukuk devletinin yanında olduğunu kimlerin darbecilerin yanında olduğunu gösterdi.

 

“Ülkemizin yaşadığı tehditle mukayese edilemeyecek küçük ölçekteki olaylara karşı bu kararları alan Avrupa’nın bu kararı eleştirme hakkı yoktur.

 

“OHAL oldu diye valiler devreden çıkmayacak. Valilerimizin yetkileri, iradeleri bu süreç içerisinde daha da artacak. Silahlı kuvvetlerimiz valilerimizin emrinde bu süreci sürdürecek. Silahlı Kuvvetler hükümetin emrindedir.

 

 

“Bu milletin seçtiği Cumhurbaşkanı olarak bizler de Silahlı Kuvvetler içerisindeki bu virüsleri temizleyeceğiz. Kararlı bir şekilde bu da devam edecek. Bunu inşallah temizleyeceğiz ki milletimiz huzur bulsun.”

ETİKETLER : 3 AY SÜREYLE OHAL İLAN EDİLDİ özurfahaber özurfahaber özurfahaber reis erdoğan tayyip cumhurbaşkanı
Diğer Yurt Haberleri haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA