KADİR TATLI ile TATLI MUHABBET,,, İbrahim ÇALIŞKAN..

Sevgili okurlar bu haftaki Konuğum Şanlıurfa'lı İşadamı , İzmir'de WATER LİVE Su Arıtma Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim ÇALIŞKAN K.T. İbrahim Bey söyleşimize hoş geldiniz. İ.Ç. Hoş bulduk.
Bu haber 2016-05-30 10:28:24 eklenmiş ve 1960 kez görüntülenmiştir.

      Sevgili okurlar bu haftaki Konuğum Şanlıurfa'lı İşadamı , İzmir'de WATER LİVE Su Arıtma Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı

Sayın İbrahim ÇALIŞKAN

K.T. İbrahim Bey söyleşimize hoş geldiniz.

İ.Ç.  Hoş bulduk.

K.T. İbrahim Çalışkan'ı okurlarımıza tanıtırmısınız, rica etsem

İ.Ç.  Tabiki 1975 yılında Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde doğdum, İlk, Orta ve Lise'yi Urfa'da okudum, Üniversiteyi Harran Üniversitesinde okudum memleketten çıkmadım, daha sonra Ankara'ya yerleştim, Ankara da Arıtma sektörüne girdim, 2000 yılından sonra 5 - 6  yıl orda çalıştım, daha sonra evlendim, bir süre sonra hanımın tayininden dolayı Van'a göreve gittik, 10 yılda orda görev yaptık yine Arıtma üzerine Şirket halen Van da devam ediyor, Çocukların daha iyi yetişmesi ve eğitimi için İstanbul'a geldik, 4 yıl İstanbul da kaldım, daha sonra İzmir e yerleşmeye karar verdik son altı aydır da İzmir'deyim.

K.T. Neden Arıtma Sektörü.

İ.Ç. Çok güzel bir soru, Yeryüzünde dünyanın 4/3 Sularla kaplı ve Tatlı sularımız çok az bizde hangi sektöre girelim         derken Bu sektöre girdik ben   Ticareti seviyorum, Memuriyeti kazandığım halde gitmedim. bu sektöre girdim, zaten büyüklerim bu işin içindeydi devam ettiğim içinde memnunum yani.

K.T. Peki neden İzmir.

İ.Ç.  Neden İzmir; artık bu yaştan sonra daha rahat bir yaşam sürelim diye İstanbul trafiğinden çok sıkıldım normalde İstanbula karar vermiştim, ama son noktayı İzmir de koymaya karar verdik.

K.T. Sayın Çalışkan  bu işi yapmayı Urfa'da neden düşünmediniz.

İ.Ç. Urfa da neden düşünmedim, ben 25 yaşıma kadar Urfa daydım, O yıllarda Urfanın şartları zordu ve Ticarete atılma   gibi bir şanşımız yoktu, ya  Memur olarak bir işe başlayabilirsin veya Baba dan zengin olman lazım, bizdede bu imkanlar olmayınca bende kendi çabalarımla Büyükşehirlerde Bu işi yapmaya karar verdim ve Şirketim WATER LİVE ile büyüdüm. giresun escort Büyüdük derken iş potansiyeli olarak yanlış anlaşılmasın yoksa İbrahim  Çalışkan halen Urfa dan çıkan İbrahim Çalışkan'dır  Rabime Çok şükür.

K.T. İş potansiyeli açısından, Van mı - İzmir mi.

İ.Ç. Şimdi Van Ticaret anlamında güzel bir şehir, İnsanlar Van'ı köy olarak görüyorlar ama bence Doğunun Paris'i ben,     Urfa dan sonra ikinci memleketim olarak Van ı görüyorum, Çünkü orada 10 yılım geçti çok iyi dostluklarım oldu, halen görüştüğüm bir çok arkadaşım ve dostlarım var çok memnun kaldım Van dan, ama son dönemdeki Terör olaylarından dolayı sıkıntılar yaşamaya başladık daha sonra Deprem bizi sarstı ticari yönden çıkmak zorunda kaldık, Çocuklar bu ortamda büyümesin dedik, Önce İstanbul daha sonra İzmir.

K.T. Urfa Bozovalıyım dediniz Çocukluk arkadaşlarınızla görüşüyormusunuz.

İ.Ç. Tabiki hepsiyle görüşüyorum..

K.T. İsimleri ne.

İ.Ç. Yani birçok arkadaşım var şimdi birinin ismini unutursam sıkıntı olur gönül koyarlar. Ama hepsiyle Telefonda           görüşüyorum.

K.T. İzmirde Urfaya özlemi yaşıyoruz haliyle, siz yenisiniz ama yine bir özlem duyunca nasıl gideriyorsunuz.

İ.Ç. Şuan için pek gittiğim ve bildiği bir yer yok, Ama bir kaç yerde Kebap yedim Urfadaki lezzeti alamadım pek             beğenmedim, mesela Karabağlar Sanayide Urfalı Sıtkı usta var, Seninle gittiğimiz Bahçelievler deki Ali Öncel bey           var, oraya giderim. bu iki yer dışında ben istediğim lezzeti bulamadım. Mesela Gaziemirde yaşıyorum, birçok                   hemşerimiz bu işi yapıyor ama dükkanın adı Urfa başka benzer yanları yok,

K.T.Acaba o lezzet ve tat lar  malzemeden olabilirmi, yoksa biz damak tadında çokmu titiziz.

İ.Ç. Tabiki biz lezzet ve tat olayında titiziz, veya biz onaların lezzetine uyum sağlayamıyoruz, izmirde yemek çeşitleri     genelde ot üzerine kurulmuş böyle olunca buraların yemeği de bana salata gibi geliyor. doymuyoruz, yani et olacak,         mesela adam gibi bir çiğ köfte göremedim, kendim yapıyorum, Kırmızı et kültürü yok, tavuk ve Balık var

K.T. Peki URFA dersem.

İ.Ç. Derin bir iç çekerek,,,Canım Ciğerim, Peygamberler Şehri, Çocukluğum, Geçmişim, Ailem, Vatanım.

K.T. Peki Urfasporu takip ediyormusunuz.

İ.Ç. Tabiki, Koyu bir Urfaspor taraftarıyım.

K.T. Nasıl görüyorsunuz takımı son haftada küme de kaldı.

İ.Ç. Ya inan çok üzüldüm bu kadar yatırım, boşa gitti ben aslında Stadyumdanda sıkıntı olduğunu düşünüyorum               Trübinler Sahaya uzak Rakibi baskı altına alamıyorsun, bizim taraftarlarımız etkili olamıyor, 10 bin taraftarda gitse           kimse yokmuş gibi koskoca stad mesela Rize stadı küçük  ama atmosferi var canlı gördüm,bizim konyadan ne                   farkımız var, Kayseri olsun, biz Gap Aren dan dolayı çok puan kaybettik, bence yönetim futbolcuya yatırım                       yapacağına stada yapmalı trübinlerin bir kısmını sahaya yaklaştırmalı, zamanında Fenerbahçenin yaptığı gibi kısım           kısım yıkıp, yapabilir.

K.T. Fethi Şimşek Yönetimini başarılı buluyormusunuz.

İ.Ç. Fethi bey çok iyi bir insan, dürüst bir insan ama, Futbol dan uzak bir insan, şunu diyebilirim size yani çok para           vermek, çok başarı anlamına gelmiyor, yani bende ticaretin içindeyim kapasiteli bir elamana yatırım yaparsın sana iş       çıkarır ama, iş yapar diyipte para dökersen o şahıs sana başarı getirmez, bu futboldada böyle biz Urfalılar kurulduğumuz yıldan bu yıla kadar Süperlig özlemi çekiyoruz, daha Süperligi göremedik 3.ligde oynarken ben çocuktum kapıda büyüklere yalvarırdık abi bizde seninle girelim diye, ben az duvardan tırmanıp maça gitmedim yeni binalar yapılırdı binaya bekçiden gizli girer izlerdik, Küçüklüğümüzden belli bir fanatikliğimiz var ama, üzülüyorum bu son durumlara.

K.T. Peki İbrahim çalışkan'ı yeni sezonda izmirdeki maç larda trübinde görecekmiyiz.

İ.Ç. Tabiki zaten İZMİR TAYFA olarak bizde senin ve diğer arkadaşların yanıdayız hep birlikteyiz.kısmet olursa tüm        maçlar geleceğiz.

K.T. Sayın Çalışkan genç yaşta bu kadar başarılar elde etmişsiniz, en büyük destekçiniz.

İ.Ç. En büyük destekçim, Eşim, Ailem ve Çalışma arkadaşlarım.

K.T. Çalışma arkadaşı derken, 20 ye yakın bir personeliniz var, idare etmek zor olmuyormu, sonuçta sizde gençsiniz.

İ.Ç. Ya tabiki biraz  sıkıntılar yaşıyoruz ama, biz burda bir aile ortamı oluşturmuşuz, bizim şirekette patron eleman           ilişkisi yoktur, aile oramı vardır, benim Van'da en yeni personelim 5 - 6 yıllıktır, yıllarca beraber çalışıyoruz, şimdi           bunu izmir'de de oturtmaya çalışıyoruz, İnşaallah burda'da aynısı olur,

K.T. WATER LİVE su arıtma sistemlerinin yanında, ekstradan WATER LİVE Parfüm'üde var bunuda Açarmısın rica etsem.

İ.Ç. Kozmetik işine yeni başladık kendimiz yeni üretim yapmaya başladık, bu işe yeni girdik başarılı olurmuyuz               olmazmıyız, zaman gösterecek.

K.T. İç piyasa ya sürdünüzmü.

İ.Ç. Şuan sürmedik, Örnekler geldi, numüneler dağıtıyoruz piyasaya, Arıtma cihazı alan müşterilerimize değeri 49.90 tl   olan parfümümüzü hediye olarak veriyoruz, ve sadece Parfüm üzerine üretimimiz var.

K.T. Peki, İbrahim bey, Ticaret hayatınızda  hiç zorlandığınız oldumu.

İ.Ç. Tabikide oldu ben bu işe sıfırdan başladım, çok güzel paralar kazandık, çok iyi ilerleme sağladık, ama Van                 depreminde çok büyük kayıp yaşadık yani bizim 1000 lerce müşterimiz vardı çok büyük sıkıntılar yaşadık, o                   zamanın parası 1 trilyon zarar ettim, o bizi biraz geriye götürdü, şükürler olsun o yıllardan sonra tekrar ayağa                     kalktık, ve devam ettik, yoksa daha farklı yerlerde olurduk şimdi, ama çok şükür sağlımız yerinde işimizin başındayız.

K.T. Personelin içinde zor olan varmı.

İ.Ç. Var tabiii, Personelle uğraşmak zordur.

K.T. Pazarlama ve Prim usulu çalışıyorsunuz, personelin içinden 1 ay satış yapmayan oluyormu. oluyorsa siz         ekstra bir destek  veriyormusunuz mağdur olmaması için.

İ.Ç. Tabiki destek veriyoruz,ama genelde bizim yetiştirdiğimiz personel boş dönmüyor, artı biz bir personele para             kazandıramıyorsak o personeli burda tutmuyoruz, o yüzden uzun süreli çalışıyoruz personelle, biz dğer şirketler gibi         gel deneyelim olursa devam edersin, olmassa güle  demiyoruz, biz başta eğitim veriyoruz, ve profesyonel bir şekilde         çalışmaya başlıyoruz,

K.T. Urfa müziğine özlemi nasıl gideriyorsunuz, sıra gecesine gidiyormusunuz hafta sonları en az 10 yerde var.

İ.Ç. Valla izmir'de yeniyim beraber gidersek tanırım, ama şuan için aracımda cd den ve İnternet üzerinden dinliyorum, o   kadar.

K.T. Urfa dan kopamıyoruz kısacası.

İ.Ç. Tabi ki kopamıyoruz, ama zamanla burda hep beraber bir arkadaş grubu kurup sıra gezmek ve sıra gecesi yapmak     isterim, hafta da bir olabilir, ayda bir olabilir, yapmak lazım yani,

K.T. İbrahim bey ben sizi kısa bir süre önce Urfaspor sayesinde tanıdım, samimiyetiniz için teşekkür ederim tam   Urfalısınız, Son aylarada  Urfa ve Urfaspor taraftarına yapılan ırkçı saldırılara ne dersiniz.

 İ.Ç. İnan bu konulara çok üzüldüm, gazeteler de, Televizyonlar da gördüm okudum, Çoğu ilin yerel Tv deki yorumcuları bile tepki gösterdi urfaspor  kaşkolu taktılar, mesela Samsunspor medyasını örnek verebilirim, en çok üzüldüğüm             şey ise en yakın ilin bize bağırması Onlarda güneydoğuda aynı bölgedeyiz, biz doğuysak, onlarda doğu, batı dan               işitmedik, Balıkesir hariç ege de işitmedik, kendi bölgemizin insanlarının yapması hoş bişe değil yani.

K.T. Sayın Çalışkan Urfalılara son olarak ne söylemek istersiniz.

İ.Ç. Bütün hemşerilerime mutluluklar dilerim, Urfanın kıymetini bilsinler, şuan için sanayi ve ticari yönden çok gelişti,     ama mahalleye gidince 5 kişden 3 kişi suriyeli.

K.T. Lafınızı balla keseyim, ben geçen Ramazan bayramı Urfaya gittiğimde Karameydanındaki kuyumcuların                camında arapça yazılar vardı kendimi Halep te sandım yazık çok yazık.

İ.Ç. Aynen öyle, ben Van da iken iran a giderdim, urfa da kendi kendime dedim ben acaba irana mı suriye yemi geldim,   merak edip bir dükkana girdim kürtçemi, arapçamı,türkçemi konuşuyor diye hepsi arapça konuşuyor. Bak ticaret               yapana saygı duyarım ama keşke hepsi ticaret için gelse bir çoğu hırsızlık ve fuhuş için gelmişler ve çok küçük                 paralara bu işleri yapıyorlar yazık çok yazık güzelim urfam ne hale geldi, artı halpazarında benim bir arkadaşım var         diyorki hamallar hepsi suriyeli ucuz ucuz taşıyorlar peki urfanın yerlisine ne olacak, yani Devlet bunları alırken                 bütün şehirlere eşit dağıtım yapmalıydı gelen Suriyelilerin %35 Urfada %65 diğer illerde, bu da çok üzücü birşey             Urfanın günahı ne.

K.T. Şehir çocuğu kalmadı yerlisi azaldı.

İ.Ç. Kardeş nasıl olsun, komşuluk bitmiş, binalar yükselmiş, millet isodunu,salçasını çıkarami, millet artık köylere gitmeye başladı.

K.T. İbrahim bey İzmir'deki hemşerilerimiz ve okuyucularımız WATER LİVE Su Arıtma Cihazı hakkında bilgi      almak isterlerse size nasıl ulaşacaklar.

İ.Ç. Bizim Şirketin İsmi WATER LİVE Gaziemir girişinde sinema sokağındayız, Telefon numaram 0532. 405 50 50 den bana ulaşabilirler, gelsinler misafirim olsunlar çayımı, kahvemi içsinler, yemeğimi yesinler tanışalım herşey ticaret değil tanışmak tır.

K.T. Sayın İbrahim ÇALIŞKAN bizi ağırladınız ikramlarda bulundunuz, kıymetli zamanınızı ayırdınız size,           hemşerilerim, okuyucularım  adına  Teşekkür ederim.

İ.Ç. Bende Teşekkür ederim kardaş seninde ayaklarına sağlık buraya kadar geldin, Her zaman beklerim.

 

 ANDAÇ NOTLARI

 

      Çok değerli kardeşim Kadir Tatlı ya teşekkür ederim,

 Urfa yı Urfasporu konuştuk, memnun oldum. İBRAHİM ÇALIŞKAN

 

 

Facebook    : kadirtatli_63@hotmail.com

Twitter        : kadirtatli_63@hotmail.com

İnstagram   : kadirtatli63

Whatsapp   : 05422638563

Skype          : kadirtatli_63@hotmail.com

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer Magazin haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA