GÜLPINAR ‘DAN TÜMSİAD ŞANLIURFA ŞUBESİNE ZİYARET‏

Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Sayın M. Kasım GÜLPINAR TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesini Ziyaret etti.
Bu haber 2015-08-31 16:49:15 eklenmiş ve 923 kez görüntülenmiştir.

Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Sayın M. Kasım GÜLPINAR TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesini Ziyaret etti.

TÜMSİAD Şube Başkanı M. Sadık SADE ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kentin biriken sorunlarını konuşup istişare ettiler.  Başkan Sade “Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Sayın M. Kasım GÜLPINAR sağ olsun bizleri ziyaret etti biz kendisi teşekkür ediyoruz. Aslında üzüntülü ortam bu gün biliyorsunuz iki tane daha şehit yolculadık maalesef Şanlıurfa’da huzur şehri olarak anılan Şanlıurfa bugünler de terörle anılıyor.

 

Tam isabet oldu Sayın vekilimizin bugün buraya gelmesi belki bu konuları istişare yapma şansımız olur. Bu konu da herkes gibi bizde mustaribiz özelikle de ekonomik anlamada, sivil toplum kuruluşlarını bu olaylar daha fazla etkilemeye başladı. Malumunuz işte son üç yıl içerisinde üç seçim artarda olması ve 20 Temmuz’dan buyana da ülkemizi başlayan terör olaylarından dolayı özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde Urfa sarı çizgi üzerindeyken maalesef yanlış tespitler, yanlış kişiler, yanlış siyaset, yanlış program mı desek ne desek buna memleketimiz bu hale geldi.

 

Tabi biz bundan deminde söylediğimiz gibi bu durumdan mustarip oluyoruz. Biz eskiden bütün platformlarda TÜMSİAD’ın Genel İstişare Kurulu toplantılarında işadamlarını Şanlıurfa’ya davet ederken altıncı bölge teşvik kapsamında olan 15 ile içerinde en huzurlu il Şanlıurfa derdik. En büyük alanı olan Şanlıurfa, limana en yakın ile olan Şanlıurfa, Sınıra en yakın il olan Şanlıurfa, maalesef sınırdaki savaş devam ediyor bir yandan şimdi biz bu saatten sonra artık Şanlıurfa’ya yatırım yapmak isteyenlere artık ne diye davet edeceğiz onu düşünüyoruz.

 

Eskiden diyorduk en huzurlu il Şanlıurfa, Hz. İbrahim’in şehri Şanlıurfa’ya yatırım yapmak ayrıcalıktır, Hz. İbrahim’in şehri Şanlıurfa’da istihdam oluşturmak bir ayrıcalıktır. Tabi ki biz bunlardan Sayın vekilim mustaribiz önümüzde bir seçim var kısada bir süre kaldı artık bu seçimde kendimize gelmek lazım. Gerek oluşacak olan siyasi partilerin listesi ve özellikle iktidar partisinin listesi tamam biz her ne kadar sivil topluk kuruluşu olsak da siyaset ile iç içe olmak zorundayız ekonomi anlamda bizi ilgilendirdiği için. Zaten siyasetteki en ufak bir sıkıntı öncelikle ekonomiyi vuruyor, ekonomide düzgün olmadığı zamanda ister istemez insanlarımız normal yaşamı olsun sosyal yaşantıları olsun hepsini etki yapıyor. İnşaallah önümüzdeki seçimde Şanlıurfa’mızın evlatlarını Şanlıurfa’mıza sahip çıkan evlatlarımızı listede görmek istiyoruz. İnşaallah uyanışımıza bu seçim vesile olur güzel bir çalışmayla beraber istikrarın özellikle bölgemizde ilimizde ve ülkemizde istikrarın devamı çünkü sadece bu seçim sonuçları sadece Şanlıurfa’yı etkilemeyecek Güneydoğu’yu etkilemeyecek Türkiye’yi etkilemeyecek bu seçim sonuçları aynı zamanda İslam âleminin umudu olacaktır. Şuanda orta doğu coğrafyasına baktığın zaman 1 Kasım’daki seçim sonucunu bekleyen mazlum halklar var bunlar içinde olsa elimizi hep beraber taşın altına koyup Şanlıurfa’mıza artık sahip çıkma zamanı geldi ve geçti. Bu anlamda bugün ki ziyaretinizden dolayı Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına ve ekibinize teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Akabinde Milletvekilimiz Sayın GÜLPINAR ”Bugün burada değerli TÜMSİAD Başkanımız Sayın Sadık Sade’nin ev sahipliğinde TÜMSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelmekten dolayı mutluyuz. Tabi Başkanımızın belirtiği gibi üzüntülü bir günde bir araya geldik hakikaten Urfa için çok tasnif edemeyeceğimiz ve maalesef bizleri üzüntüye boğan bir olayla karşı karşıya kaldık bugün.

 

Bunun akabinde böyle bir toplantıyı gerçekleştiriyor olmamız belki bir tevafuk olarak değerlendirmek lazım. Belki o açıdan da İnşaallah bir hayra vesile olur çünkü Başkanımızın da ifade ettiği gibi burada sıfırdan bir başlangıç icap ediyor gerçekten. Tabi bu onun değindiği konu aslanda çok küçük bir adım ilk adım ama mutlaka o adımla başlamak lazım. Bizim özellikle Urfa’da yeni bir anlayış, yeni bir uygulama belki yeni bir ekip ruhuyla farklı bir metot izlememiz lazım gerekiyor. Artık geldiğimiz konjonktür Ülkenin içinde bulunduğu şartlar özellikle bölgenin bulunduğu şartlar bunu gerektiriyor bu bize bunu gösterdi.

 

Bizim temek amacımız sizlerin Sivil Toplum olarak bizlerin de siyasetçi olarak bu Ülkeyi özelikle kendi şehrimizi nasıl daha yaşanabilir bir hale getirebilirizin gayreti içerisinde olmamız lazım. Temel amacımız bunların yollarını araştırmak bu konularda istişareyi eksik etmemek devamlı istişare halinde olmak çünkü istişarede bereket var biz buna inanmışız hâyr var İnşaallah bundan sonraki istişarelerimizde hep birlikte devam edecek. Gerçekten Urfa’ya bu önümüzdeki süreçte ne katabiliriz ne verebiliriz üzerimize düşen vazifeyi ne kadarını yapıyoruz ne kadarını eksik bırakıyoruz bunların tabi sivil toplumunda uyarısıyla ikazıyla bizler siyasetçi olarak kendimizi çek ederek daha fazla  bir gayret içinde olmak durumundayız.

 

Gidişat onu bize çok fazla gösteriyor bunu da bir fırsat olarak değerlendirmek lazım. Çünkü 7 Haziran seçimlerinden sonra tekrar böyle bir sandığın tabi hayrın ne olduğunu ancak Allah bilir ama biz kendi bakış açımızla bunu bir fırsat olarak değerlendirmemiz lazım. Belki Yüce Rabbim bir kendinizi toparlayın çeki düzen verin bişeyleri değiştirin diye böyle bir imkân tanıdı. Biz bilemiyoruz tabi işin hikmetini biz böyle değerlendiriyoruz kendi düşünce dünyamızda bunun böyle olduğunu düşünüyoruz. İnşaallah bu fırsatı bu sefer Rabbiminde emri doğrultusunda hep birlikte istişare ederek emanetide İnşaallah ehil ellere vererek bu sorunların çok daha süratli bir şekilde altından kalkılması için gayret edeceğiz.

 

Çünkü hakikaten bölgenin sorunları çok memleketin sorunları çok Urfa’nın sorunları çok bunlar aslında böyle bir çırpıda bir kalemde halledilecek sorunlar değil uzun uğraşlar gayretler çabalar gerekiyor ve her şeyden önemlisi ihlas gerekiyor. İnşaallah ihlasla bu işi çözecek bir ekip anlayışı Urfa’ya hâkim olur. Hem sivil toplumuyla hem siyasetiyle hem bürokrasisiyle hep birlikte bu karanlık günlerden aydınlığa çıkarız diye temenni ediyorum, dua ediyorum.

 

Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun bu süreçte zor bir sürece giriyoruz. İnşaallah hakkımıza hayırlısı ne ise Rabbim bizlere onu nasip eylesin diyorum. Ev sahipliğinden dolayı da ben değerli Başkanım Sadık Sade’ye ve Yönetim Kurulu arkadaşlara teşekkür ediyorum.” Dedi.

özurfahaber.com/Aziz KARAKEÇİLİ

ETİKETLER : GÜLPINAR ‘DAN TÜMSİAD ŞANLIURFA ŞUBESİNE ZİYARET‏ SADIK SADE
Diğer Siyaset haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA