Dicle Elektrik,‘CAMİLERİN ELEKTRİĞİNİ KESMİYORUZ’

Dicle Elektrik Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ, bu yıl Şanlıurfa bölgesine 53 milyon liralık yatırım yapacaklarını açıkladı. Demirbağ, "Dicle Elektrik, gerçek performansına çok yakında ulaşacak" dedi.
Bu haber 2015-05-09 11:34:35 eklenmiş ve 810 kez görüntülenmiştir.

Dicle Elektrik Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ, bu yıl Şanlıurfa bölgesine 53 milyon liralık yatırım yapacaklarını açıkladı. Demirbağ, "Dicle Elektrik, gerçek performansına çok yakında ulaşacak" dedi.

 

Haber merkezi özurfahaber.com-El Ruha Otelinde gerçekleşen basın toplantısına Dicle EPSAŞ Genel Müdürü ve Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ, Dicle EDAŞ İl Müdürü Esin Eroğlu, Dicle EPSAŞ İl Müdürü Şükrü Bereket ve Dicle EDAŞ Şanlıurfa İşletme Müdürleri ile Şanlıurfa genelinde görev yapan ulusal yerel gazete temsilcileri katıldı.

 

Türkiye’de özelleştirme sektörüne girmesiyle Dicle Elektrik tarafından Şanlıurfa’ya 2015 yılında yaklaşık 53 milyon 199 bin lira tutarında yatırım yapılacağını aktaran Şanlıurfa Koordinatörü Müdürü Neşet Demirbağ, ‘’Bir yılda yapılacak olan yatırım, geçmiş yıllara nazaran 4 yıllık yatırım kadar yapılacaktır’’ dedi.

 

 “ÖNCELİK VE BEKLENTİLERİ BİLİYORUZ”

 

Özelleştirme sonrasında öncelikle kurumsallaşma yönünde adımların atıldığını vurgulayan Demirbağ, buna ek olarak, bölgenin öncelikleri ve ihtiyaçları paralelinde şebeke iyileştirme çalışmaları yaparak, arızaların asgari düzeye düşürülmesi hedeflediklerini kaydetti.

 

Demirbağ, kayıp kaçak ve özellikle de israf konusuna da değindiği konuşmasında, Dicle Elektrik tarafından elektrik dağıtım hizmeti verilen 6 ilde yılda 2.7 milyar lira tutarındaki 8 milyar kWh elektriğin israf edildiğini söyledi. Dicle EPSAŞ Genel Müdürü Neşet Demirbağ, israfın ‘haram’ olduğuna vurgu yaparken de abonelerden elektriği israf etmemelerini istedi.

 

HATLAR İSRAF NEDENİYLE YÜKÜ TAŞIMIYOR

 

Yatırımı devam eden projeler hakkında bilgi veren Demirbağ, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda yapılan yatırımların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini kaydetti. Demirbağ, “Yatırım kısmıyla ilgili, geçen yıl 2014 ve 2015'te yapacağımız yatırım, bundan önceki yani 4 yıllık yatırım kadardır. Buna yönelik değerlendirmelerimiz de var. Bu bölgede en önemli sorun israftır. İsrafı da önlemeye yönelik ciddi manada çalışmalarımız var. İsrafı yapılınca da tabii hatlara daha çok yükleniliyor, hatlara yüklenildiği zaman da trafo ve hatlarımız taşımıyor” dedi.

 

‘SERBEST TÜKETİCİ’ UYGULAMASI  VATANDAŞIN LEHİNE

 

‘’Aylık 133 lira faturası olan tüm abonelerimiz, serbest tüketici olma hakkı kazanıyorlar" diyen Dicle EPSAŞ Genel Müdürü ve Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ, bu müşterilerinin indirimli elektrik enerji kullanabileceğini bildirdi. Demirbağ, açıklamaları sırasında, “Bu da müşterilerimizin lehine olan bir durumdur. Müşterilerimize kaliteli, kesintisiz ve güvenli bir hizmet sunmayı prensip eden Dicle Elektrik olarak, müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarımız devam etmektedir. Devirden bugüne çok ciddi hizmetler verdik. Belli bir ivme kazandık. İnşallah bundan sonra çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir. “dedi.

 

‘CAMİLERİN ELEKTRİĞİNİ KESMİYORUZ’

 

Camilerin ödenmeyen borçlardan dolayı elektriğinin kesilmesi ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Demirbağ, “Daha önce bu kesinti söz konusu olabiliyordu. Ama bu son zamanlarda camilerle ilgili elektrik kesintisi söz konusu değildir.  Zaten camilerin enerji borçları ile  ilgili  Müftü Beyle görüştük. Sağ olsunlar camilerle ilgili ödeneği temin edip, ödemelerini yapıyor. Bazen ödenek tahsisi gecikmeleri  olabiliyor, bunu da görüşme-yazışma yoluyla çözüme kavuşturuyoruz” şeklinde konuştu.

özurfahaber.com/Aziz KARAKEÇİLİ
ETİKETLER : Dicle Elektrik ‘CAMİLERİN ELEKTRİĞİNİ KESMİYORUZ’ urfa haberleri
Diğer Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA