Şanlıurfa’da Tinerci ve Baliciler Cirit Atıyor


Bu makale 2014-07-12 09:40:17 eklenmiş ve 2175 kez görüntülenmiştir.

Güneydoğu’nun Şanlıurfa ilinde her 3 çocuktan biri madde bağımlılığına yakalanmamak için hiçbir neden yok çünkü Şanlıurfa’da tinerci ve baleciler cirit atıyor

Şanlıurfa’nın en büyük sorunu ama en büyük sorunu tinerciler ve Baliciler tehlike saçıyor.

Güneydoğu İnsanları mı yoksa Güvenlik güçlerimi madde bağımlılığının karşısında Duyarsız Kalıyor.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, Kürt illerinde her üç çocuktan birinin madde bağımlılığına yakalandığını belirtti.

Madde bağımlılığının önüne geçilmesi, bağımlılarının rehabilitasyon Madde bağımlılığının önüne geçilmesi, bağımlılarının rehabilitasyonunun sağlanması ve sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının sağlanması amacıyla Meclis Araştırması isteyen HDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken son yıllarda artan madde bağımlılığına dikkat çekti.

Yönünün sağlanması ve sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının sağlanması amacıyla Meclis Araştırması isteyen HDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken son yıllarda artan madde bağımlılığına dikkat çekti.

Bölgenin En Büyük Kanayan Yarası Madde Bağımlığı İnsanlar Buna Dur Diyebilmeli.

Güneydoğu’nun en büyük sorunu hatta insanlığında en büyük sorunu hiçte insanlığa yakışmayan bir durumdur gün geçtikçe sayıları biraz daha artıyor

TÜBİM’in 2013 verilerine göre tüm Türkiye’de madde bağımlılığı yaşının oldukça düştüğünü belirten Baluken, “Öyle ki, rapora göre özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde madde bağımlılığı yaşı 12’ye düşmüştür. Ayrıca her üç çocuktan birinin madde bağımlılığına yakalandığı da aynı rapora geçmiştir” ifadelerine yer verdi.

"Toplumsal Bir Sorun Haline Gelen Madde Bağımlılığı İle İlgili Sorunun Bütünlük Çözüm Yollarına İhtiyaç Vardır.

Merkezi yönetim ile yerel yönetimlerin birlikte hareket etmesi ve bu kapsamda yerel yönetimlere gerekli yetkinin verilip her türlü desteğin sağlanması gerek şarttır. Ayrıca bu alanda çalışmalar yapan ilgili sivil taraflar, aktivist gruplar ve örgütlü yapılar devreye sokulmalı, koordineli bir çalışma yapılmalıdır. Yine sorunun çözümü hususunda sadece asayiş anlayışına sıkıştırılan bir bakış açısı yerine toplum sağlığı, birey sağlığı ve gençlerin kazanımı üzerinden bir çerçeve esas alınmalıdır.

Bu bağlamda; madde bağımlılığının araştırılması ve önüne geçilmesi, madde bağımlılarının rehabilitasyonun sağlanması ve tekrardan sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının sağlanması amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasını talep ediyoruz.”

TİNERCİLER VE BALİCİLERE KARŞI NE YAPABİLİRİZ

Tinerci ve balecilerin eğitilmesi, meslek edindirilmesi istihdam edilmesi ve topluma geri kazandırılması projesini yapmak lazım bu projede herkesim yer alması lazım örneğin Şanlıurfa büyük şehir belediyesi ve Şanlıurfa valilik emniyet il müftülük STK’lar ve gazeteciler ve il sağlık yer almaları lazım

ŞANLIURFA’DA TİNERCİLER VE BALİCİLER SAYILARI BİNLERE ULAŞMIŞ DURUMDA

Şanlıurfa’da çok sayıda madde bağımlısı var Şanlıurfa ilimizde gün geçtikçe sayıları daha fazla oluyorlar telaffuz edilen tinerci ve balici diye adlandıran büyük bir kitle var bunların sayıları biraz daha fazlalaşıyor.

Emniyet müdürlüğünün toplumu tehlikeye atan bu madde bağımlılarının üzerine gitmeli ve sorunun bir an önce çözülmesine yardımcı olmasını bekliyorum

Bir Sonraki Yazım ’da Buluşmak Özer Hoşa kalın 

Süleyman TURAN/Suleyman.turan@hotmail.com.tr

 

 

 

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA