KAMU SAĞLIK-SEN KONGRESİNİ ŞANLIURFA’DA YAPTI

Genel Merkezi Şanlıurfa’da olan ve kısa bir sürede Türkiye’nin birçok ilinde örgütlenen Kamu Sağlık İşçileri Sendikası (KAMU SAĞLIK – SEN) İlk Olağan Genel Kurulunu Şanlıurfa’da yaptı. Demokratik ortamda şölen havasında geçen seçimlerde İbrahim Halil Duyar sendikanın Genel Başkanlığına seçildi.
Bu haber 2019-11-18 11:14:05 eklenmiş ve 1003 kez görüntülenmiştir.

 

Genel Merkezi Şanlıurfa’da olan ve kısa bir sürede Türkiye’nin birçok ilinde örgütlenen Kamu Sağlık İşçileri Sendikası (KAMU SAĞLIK – SEN) İlk Olağan Genel Kurulunu Şanlıurfa’da yaptı. Demokratik ortamda şölen havasında geçen seçimlerde İbrahim Halil Duyar sendikanın Genel Başkanlığına seçildi.

 

 

Kısa bir süre önce kurulmasına rağmen ülke genelinde hızlı bir şekilde kurumsallaşan Kamu Sağlık – Sen, teşkilatlanma çalışmalarının tamamlanmasının ardından Pazar günü yapılan ilk genel kurulla 4 yıl görev yapacak olan yönetimini belirledi.

 

 

Katılımın yüksek oran da gerçekleştiği seçimlere tek liste halinde gidildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Kongre’de, ilk olarak Hür Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Sinan Sır başkanlığında divan kurulu oluştu.

 

Divan Heyetine de Konut - Sen Genel Başkanı Uğur Gözel ve Öz Güvenlik - İş Genel Başkanı Soner Güney seçildi. Divan heyetinin oluşmasının ardından gündem maddelerine geçildi.

 

Demokratik ortamda şölen havasında geçen seçimlerde İbrahim Halil Duyar sendikanın Genel Başkanlığına seçildi.

 

Başta Ankara olmak üzere birçok ilden katılımın sağlandığı kongre sonrası açıklamalarda bulunan Genel Başkan Duyar; “Biz bu seçimlerde zoru başardık. Ayak oyunlarına fırsat vermeden, çalışanın kendi iradesini doğrudan sandığa yansıttığı bir seçim zemini hazırladık. Sürecin tamamını şeffaflık politikası içerisinde yürüten bu ekip; çalışanın kendi sendikasına, kendi yöneticisini seçme iradesini hakkaniyetle sağlamıştır.

 

 

Genel Başkan Duyar; Bu meyanda başta sağlık camiası olmak üzere, yapılan bu kongrenin tüm emekçi dostlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Konut - Sen Genel Başkanı Uğur Gözel, davet edildiği için mutlu olduğunu ifade ederek yeni seçilen yönetimi tebrik ettiğini belirtti Seçilen yönetimin işçiler için hayırlı olmasını temenni eden Tüm Ağaç - İş Genel Başkanı Ömer Faruk Fırat ise Şanlıurfa’da bir sendika genel merkezinin olmasının önemli olduğunu belirtti.

 

Daha sonra söz alan Hür Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Sinan Sır, sendikacı olarak baskıya maruz kaldıklarından şikayetçi olduklarını ama bu baskıların kendilerini yıldıramayacaklarını belirtti. Son olarak konuşan Öz Güvenlik - İş Genel Başkanı Soner Güney, tekelleşen sendikacıların yaklaşan toplu iş sözleşmeleri öncesi işçilerin kafasını karıştırmaya ve hile yapmaya çalıştıklarını söyleyerek; “İşçilere, ‘bizim sendikaya üye olmazsanız toplu iş sözleşmelerinden faydalanamazsınız’ derler.

 

İşçi kardeşlerimiz buna asla inanmasın. Dayanışma dilekçesi vererek tüm haklarınızı alırsınız. Onların asıl amacı aranızdaki dayanışmayı bozmaktır” işçilerin dayanışmalarını bozmamalarını söyledi.

 

Yapılan kongre sonrası 4 yıl süre ile görev yapacak yönetim listesi şu şekilde belirlendi: İbrahim Halil DUYAR - Genel Başkan

İsa ONUR - Genel Başkan Yardımcısı

Abdullatif KABATAŞ - Genel Başkan Yardımcısı

Mehmet ASLAN - Genel Sekreter

Ali DEMİRLİ - Genel Mali Sekreter

 

YEDEK Nurullah YAZAL Yakup ONUR Umut BUDAK Yunus POLAT Mehmet

KESKİNER

 

GENEL DENETLEME KURULU ASİL Şemsi ALBAYRAK Ali ACET Mustafa DOĞAN

 

YEDEK İsmail AKILLI Sevim GÖZTOK Huriye TOPRAK GENEL DİSİPLİN KURULU

 

ASİL Fatoş BADILLI Halil KALKAN Yaşar DEMREN

 

YEDEK Müslüm DEMİR Doğan ÜNLÜ Mürteza FİDANCI

 

 

Haber merkezi/özurfahaber.com

ETİKETLER : KAMU SAĞLIK-SEN KONGRESİNİ ŞANLIURFA’DA YAPTI
Diğer Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA