BAŞKAN KAYA; URFA’NIN SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTEDİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katıldığı Şanlıurfa Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, elektrik kesintilerine çözüm bulunmasını istedi.
Bu haber 2014-11-26 10:12:14 eklenmiş ve 4881 kez görüntülenmiştir.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katıldığı Şanlıurfa Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, elektrik kesintilerine çözüm bulunmasını istedi.

 

Dünya’da yaşanan ekonomik krizlere rağmen, Hükümetin aldığı tedbirlerle Türkiye’nin krizleri hafif rüzgarlar şeklinde atlattığını kaydeden Başkan Kaya, sermayenin ve yatırımcının aradığı güven ortamının başlatılan çözüm süreci ile sağlanmaya çalışıldığını söyledi.

Şanlıurfa’nın bir tarım kenti olduğuna vurgu yapan Başkan Kaya, Şanlıurfa2nın tarıma dayalı sanayisinin de hızlıca geliştiğini belirtti.

 

 

TEŞVİK PAKETİ SÜRESİNİN UZATILMASINI İSTİYORUZ

 

Teşvik Yasası’nın Şanlıurfa’ya çok büyük katkılarının olduğunu aktaran Kaya, Teşvik Yasası süresinin uzatılmasını istedi.  Başkan Kaya, Şanlıurfa’ya yaptığı yatırımlar için Ekonomi Bakanlığı’na da teşekkürlerini iletti.

 

 

Başkan Kaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın  ekonomik yatırımlar için 264 tesise 68 Milyon TL, 6557 makine ekipman alımı için 50 Milyon TL. TKDK tarafından  ise günümüze kadar 167 projeye 35 Milyon TL hibe verildiğini söyledi.

 

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından ise 2010 yılından beri Mali Destek Programları kapsamında 147 proje uygulandığını aktaran Başkan Kaya,  Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programları kapsamında ise 42 projeye destek verildiğini ve  Ajans’ın bu projelere 40.2 Milyon TL hibe verdiğini belirtti.

 

Başkan Kaya; “Ayrıca da ilimizde alternatif ürün ekimine ve Katma Değeri  yüksek olan ürünlerin ekimine geçmemiz lazım diye düşünüyoruz” dedi.

 

BAŞKAN KAYA;  İLİN SORUNLARINI İLETTİ

 

Şanlıurfa’nın büyükşehir statüsünde olduğunu yurt içinden ve yurt dışından oldukça göç alan bir kent olduğunu ifade eden Başkan Kaya, hükütetin ilin sorunlarına destek sağlamasını istedi. Başkan Kaya, Şanlıurfa’nın çevreyolu, köprülü kavşak ve toplu taşımada arttırımlara gidilmesini istedi.

Özurfahaber.com/Aziz KARAKEÇİLİ

 

 

 

ETİKETLER : BAŞKAN KAYA; URFA’NIN SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTEDİ
Diğer Ekonomi haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA