Bakan Fakıbaba: Üreticilerimizin kullandığı mazotun yarısı artık devletten

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, mazot-gübre destekleme ödemelerine ilişkin aşağıdaki açıklamayı yaptı.
Bu haber 2018-02-23 10:54:38 eklenmiş ve 1549 kez görüntülenmiştir.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, mazot-gübre destekleme ödemelerine ilişkin aşağıdaki açıklamayı yaptı.

 

2,5 milyar liralık mazot-gübre destek ödemesine bugün başlanıyor.

 

"Bilindiği üzere çiftçilerimizin üretim maliyetini azaltmak için mazot desteğini ilk kez 2003 yılında AK Parti olarak biz başlatmıştık. Gübre desteğini de 2005 yılında ilk kez doğrudan çiftçilerimize vermiştik. Şimdi de, yeni bir ilke daha imza atarak çiftçilerimizin kullandığı mazotun yarısını ödemeye başlıyoruz.

 

Mazot ve gübre desteklerini bugünden itibaren üreticilerimize ödemeye başlıyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 2,5 milyar TL’lik ödeme gerçekleştireceğiz.

 

Bugün saat 18.00’den sonra başlayacak ödemeler, gelen icmaller ve TC kimlik numaralarına göre gerçekleştirilecek.

 

Bu 2,5 milyar liralık destekle birlikte, susurluk escort 1 Ocak 2018 tarihinden bu yana çiftçilerimize toplam 4 milyar liralık destek ödemesi yapmış olacağız. Böylelikle 2018 yılı destekleme bütçesi olan 14,5 milyar liranın yüzde 28’ini ödemiş olacağız.

 

Söz konusu destek ödemelerinin üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Haber merkezi/özurfahaber.com

ETİKETLER : Bakan Fakıbaba: Üreticilerimizin kullandığı mazotun yarısı artık devletten
Diğer Siyaset haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA