KURBAN BAYRAMINDA ET TÜKETİMİ UYARISI

Uzmanlara göre Kurban Bayramı'nı sağlıklı ve rahat geçirebilmek için günlük et tüketimine dikkat etmek ve aşırıya kaçırmamak gerekiyor.
Bu haber 2017-08-31 16:06:28 eklenmiş ve 1009 kez görüntülenmiştir.

Uzmanlara göre Kurban Bayramı'nı sağlıklı ve rahat geçirebilmek için günlük et tüketimine dikkat etmek ve aşırıya kaçırmamak gerekiyor.

 

Uzmanlara göre yaklaşan Kurban Bayramı'nı sağlıklı ve rahat geçirebilmek için günlük et tüketimine dikkat edilmesi ve aşırıya kaçılmaması gerekiyor.

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Özgür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda beslenme düzeninde değişiklikler yaşandığına dikkati çekti.

 

Kurban Bayramı'nda sofraların et ile zenginleştiğini dile getiren Özgür, "Kurban etlerinin bol miktarda yer aldığı menüler, hamur tatlıları ile ağırlaşmış sofralar ve fiziksel aktivitenin azalması ile hareketsiz yaşam ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle vatandaşlarımızın Kurban Bayramı boyunca beslenmelerine özellikle dikkat etmeleri gerekiyor." ifadelerini kullandı.

 

Özgür, bazı hasta gruplarının da risk altında olduğunu belirterek, "Kontrolsüz hipertansiyonu bulunanlar, kan şekeri yüksek seyreden ve insülin kullanan diyabet hastaları, trigliserit değerleri yüksek hiperlipidemili hastalar, kalp damar sorunu olanlar, reflü hastaları, bağırsak ve karaciğer yağlanması olanlar ile hastalık düzeyinde şişman kişiler risk altındadır. Bu nedenle risk altında bulunan bu hastaların da sağlıklı ve rahat bir bayram geçirmek için gıda tüketimlerine daha fazla özen göstermeleri gerekiyor." diye konuştu.kaynak aa

 

 

ETİKETLER : KURBAN BAYRAMINDA ET TÜKETİMİ UYARISI
Diğer Yaşam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA