SİVEREK'E TARİHİNİN EN BÜYÜK YEREL YATIRIMLARI

Şanlıurfa kent merkezi ve tüm ilçelerde büyük bir özveri göstererek çalışmalarını tam hız ilerleten Büyükşehir Belediyesi, Siverek'in gelişimi ve dönüşümü için altyapı, üstyapı ve büyük projelerini bir bir hayata geçiriyor.
Bu haber 2017-06-24 12:38:42 eklenmiş ve 1146 kez görüntülenmiştir.

Şanlıurfa kent merkezi ve tüm ilçelerde büyük bir özveri göstererek çalışmalarını tam hız ilerleten Büyükşehir Belediyesi, Siverek'in gelişimi ve dönüşümü için altyapı, üstyapı ve büyük projelerini bir bir hayata geçiriyor.

 

Büyükşehir Belediyesi, Siverek’te altyapının yanı sıra üstyapı, prestij cadde, beton yol, semt pazarları, semt sahası, kültür merkezi, tarihi çarşıların onarımı ve birçok alanda ilçeye hizmet vermeye devam ediyor.

 

SİVEREK’İN ALTYAPISINDA DEĞİŞİM

 

İlçedeki alt yapı çalışmaları aralıksız olarak devam ederek hem içme suyu hat döşeme çalışmaları hem de kanalizasyon hat döşeme çalışmaları ile eksik olan mahalleler içme suyuna ve kanalizasyona kavuşuyor.                       

 

İlçenin altyapısında revizyona giderek yıpranmış ve kullanılamayan altyapıda değişiklik yapan Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, 16 bin metre kanalizasyon, 9 bin 735 metre yağmur suyu ve 46 bin metre içme suyu hattını kaliteli ve dayanıklı bir alt yapıyla değiştirdi. Ayrıca ilçede 111 adet sondaj yapıldı.

 

SİVEREK ATIK SU ARITMA TESİSİ HİZMET VERİYOR

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilip hizmete sunulan ve kendi elektriğini üretecek Siverek Atık Su Arıtma Tesisi, ilçe halkına tam kapasite ile hizmet veriyor.                       

 

30.000 m2 alana kurulan tesis 7 Milyon 144 Bin Avro'ya mal olan ve 2030 yılına kadar İlçenin ihtiyacına cevap verecek şekilde dizayn edilen Siverek Atık Su Arıtma Tesisi; günlük olarak 17 bin m3gün(metreküp) kapasiteli olup atık suyu temizleyerek elde edilen doğal gazla birlikte tesisin ihtiyaç duyduğu enerjiyi üretip, arıtılan atıksu tarımsal sulama amaçlı kullanılmaktadır.

      

İLÇEDE İÇMESUYU ARITMA TESİSİ İNŞAATI BAŞLADI             

 

Siverek ilçesine yapılacak olan içme suyu arıtma tesisi ile içme suyu sorunu temelden çözülecektir. Tesisin inşaatı başlamış olup devam etmektedir.İlçeye yaptığı ziyaretlerde sürekli olarak öncelikle alt yapı sorunlarını çözdüklerini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek'in en büyük sorunlarından olan içme suyu sorununu çözmek için "Siverek'in su sorununu temelden çözüyoruz" şeklinde dile getirmiştir.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerde olduğu gibi Siverek ilçesinde de gerek altyapı gerek üstyapı hizmetlerinde yatırımlarını sürdürüyor. İlçe merkezi ile kırsalda yürütülen çalışmalarla Siverekliler hak ettikleri hizmetlere kavuşuyor.

 

SİVEREK KIRSALINA 460 KİLOMETRELİK BETON YOL

Daha kalıcı hizmet sunabilmek için özellikle altyapıda beton yol uygulamasına geçen ve bunu ilk olarak Siverek ve Viranşehir'de hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, bu anlamda Siverek'te 460 kilometrelik beton yol yapımını tamamladı.

 

 

256 BİN METREKARE KİLİTLİPARKE

 

İlçeyi şantiye havasına büründürerek zorlu süren çalışmalarını tamamlayarak bölge esnafının ve vatandaşlarının rahat bir nefes almasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 256 bin metrekare kilitli parke döşeyerek 7'den 70'e tüm Sivereklilerin takdirini kazandı.

Dicle, Ayvanat, Bağlar, Fırat ve Yenişehir gibi yeni yerleşim alanları olan mahallelerde beton parke çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi birçok semtin yollarını çamurdan ve çukurdan kurtardı.

 

SİVEREK’E 276 BİN METREKARE SICAK ASFALT SERİLDİ

 

İlçenin ana bulvarlarında bulunan yollarda Prestij Cadde Uygulaması yaparak ilçenin daha modern bir kimliğe bürünmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, ilçe genelinde 276 bin metrekare sıcak asfalt serimi yaptı.

 

SİVEREK PRESTİJ CADDELERİNE KAVUŞTU

 

Mustafa Remzi Bucak, Atatürk Bulvarı, Hürriyet Caddesi. Güney Sokak, Tahsin Kaplan Abdulkadir Odabaşı, Rüştü Küçük Ömer Caddesi ve birçok cadde ve bulvarda 'Prestij Caddesi' uygulaması kapsamında asfaltlama çalışmasını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, ilçeyi prestij caddelerine kavuşturdu.

 

BÜYÜKŞEHİR OKUL YOLLARINI DA UNUTMADI

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Siverek ilçesinde birçok okul yolunu beton parke ve sıcak asfalt yaparak, öğrencileri çamur deryasından kurtardı.

 

İlçe merkezinde El Cabir Anadolu Meslek Lisesi, Abdulkadir Karahan Fen Lisesi, Molla Ramazan Fen Lisesi ve 2 ayrı pansiyon ile spor komplekslerinin yer aldığı 80 derslikli, 2750 öğrenci kapasiteli “Okullar Bölgesi”ni sıcak asfalt ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Nihat Çiftçi’ye öğrenciler ve velileri teşekkür etti.

 

SİVEREK KÜLTÜR MERKEZİ'NİN TEMELİ ATILDI

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Her İlçeye Kültür Merkezi' Projesi kapsamında Siverek Kültür Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. 4 bin 900 metrekarelik kapalı alana sahip olacak Siverek Kültür Merkezi'nin içerisinde 710 kişilik konferans salonu, idare binası, anfi, atölyeler, otopark ve çocuk kütüphaneleri yer alacak. Projenin toplam maliyeti ise 6 milyon lira olarak hesaplandı.

 

SİVEREK SEMT SAHASI GENÇLERİN HİZMETİNE SUNULDU

Büyükşehir Belediyesi tarafından Siverek'te Ayvanat Mahallesi’nde yapımı tamamlanan semt sahası düzenlenen törenle gençlerin hizmetine sunuldu.

 

2 ADET SEMT PAZARI İNŞAATI DEVAM EDİYOR

 

Siverek'te inşaat çalışmalarında sona yaklaşılan 2 adet pazarını tamamlayarak ilçe halkının hizmetine sunacak olan Büyükşehir Belediyesi, ilçede ihtiyacı duyulan pazar sorununa da çözüm üretmiş olacak.

 

 

SİVEREK İLÇE MEZARLIKLARINDA BAKIM-ONARIM YAPILDI

 

Siverek’te Asri İlçe Mezarlığı ile Çermik Yolundaki Tokgöz Aile Mezarlığında bakım ve onarım çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, her iki ilçe mezarlığında çalışmalarını tamamlayarak mezarlıkları bayrama yetiştirdi.

 

Tokgöz Aile Mezarlığında bakım onarımın yanı sıra ihate duvarı, yürüme yolları, çeşme ve gasilhane, çeşme gibi hizmetler yapan Büyükşehir Belediyesi Siverek Asri Mezarlığının yürüme yollarını iyileştirdi.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN SİVEREK’E KÜLTÜR EVİ ve ÇEŞME RESTORASYONU

 

Büyükşehir Belediyesi, Siverek’te ada 94 parsel 14’te bulunan tescilli taşınmasın restorasyonunu yaparak Kültür Evi’ne dönüştürüyor.

 

Siverek’te Çarşılar Bölgesinde yer alan yıkılmaya yüz tutmuş tarihi evde restorasyon çalışmaları kapsamında evin dış cephesini, avlusunu, döşemelerini, aydınlatmasını, odalarını, kapı ve pencerelerini tarihi yapıya uygun olarak değiştiren Büyükşehir Belediyesi evi “Kültür Evi” olarak hizmete açmayı planlıyor.

 

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ilçede yine kullanılamaz halde olan “Hacıpıyar Çeşmesi” olarak tanınan tarihi çeşmeyi restore ederek ilçe halkının tekrar hizmetine sundu. 

 

TARİHİ ÇAŞILAR BÜYÜKŞEHİR İLE ÇATIYA KAVUŞTU

 

Büyükşehir Belediyesi, Siverek'te bulunan Tarihi Kapalı Çarşı'yı tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore ederek çatısını yeniledi.

 

Siverek’in tarihi çarşılarına farklı bir görünüm kazandıran çalışma ile birlikte yağmur ve kar suyunun sızdığı yıpranmış çatılar modern bir şekilde giydirilerek daha da kullanışlı bir hale gelmesi sağlandı.

 

Çalışmalar kapsamında toplamda 7 bin metrekare ahşap kaplama, ısı yalıtımı, 450 işyeri dış cephe kaplama, mermer, bazalt ve çevre düzenlemesi yapan Büyükşehir Belediyesi, çarşıları tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore etti.

 

 

Haber merkezi/özurfahaber.com

ETİKETLER : SİVEREK'E TARİHİNİN EN BÜYÜK YEREL YATIRIMLARI
Diğer Siverek haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA