İSTANBUL VİRANŞEHİRLİLER DERNEĞİ 20. YIL BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

İstanbul’da 20 yıl önce küçük bir dairede kurulan İstanbul Viranşehirliler Derneği’nin geleneksel iftar buluşmaları, derneğin vatan caddesindeki beş katlı binasında yaklaşık 750 kişinin katılımı ile gerçekleşti.
Bu haber 2017-06-05 11:09:17 eklenmiş ve 1113 kez görüntülenmiştir.

İstanbul’da 20 yıl önce küçük bir dairede kurulan İstanbul Viranşehirliler Derneği’nin geleneksel iftar buluşmaları, derneğin vatan caddesindeki beş katlı binasında yaklaşık 750 kişinin katılımı ile gerçekleşti.

 

Derneğin, İstanbul Vatan caddesindeki merkezinde gerçekleştirilen buluşmaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Viranşehir Kaymakamı Ömer Cimşit, Danıştay Üyesi eski Viranşehir Kaymakamı Ahmet Saraç, Şanlıurfalılar Dernek Başkanı Müslüm Kayacan, Şanlıurfa ilçe dernekleri başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Başkan Erol: Her ay 40 öğrenciye burs veriyoruz

 

Kur’an tilaveti ile başlayan buluşmanın açılış konuşmasını yapan İstanbul Viranşehirliler Derneği Başkanı Necati Erol, geleneksel iftar buluşmalarının bu yıl yirmincisini düzenlediklerini belirterek dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

 

Derneğin kurulduğu günden bu yana yaptıklarından kısaca bahseden Erol, küçük bir apartman dairesinde başlayan dernek faaliyetlerinin bugün Vatan caddesindeki beş katlı binada sürdürdüklerini belirterek, “Şu anda her ay kırk öğrenciye burs veriyoruz. Bugüne kadar burs vererek okumalarına katkı sunduğumuz gençlerimiz iyi birer meslek sahibi oldular, bürokrat oldular. Çok önemli mevkilerde vatana millete faydalı işler yürütüyorlar. Bunu görmek her Viranşehirli için büyük bir onurdur” dedi.

 

Akyürek: Viranşehirli tuttuğunu koparır

 

Yirmi yılı göz önüne aldıklarında aralarından ayrılanları anımsadıklarını dile getiren Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek de, derneğe uzun yıllar emek vermiş olanlardan bahsederek, “Allah hepsinden razı olsun. Kimi arsa verdi, kimi para verdi, kimi gecesini gündüzüne kattı çalıştı. Ama gururla söylüyorum ki, Viranşehirliler tuttuğunu koparır. Eğer niyeti varsa en güzelini yapacaktır. İşte bu binamız da Viranşehirlilere ve Şanlıurfalı hemşehrilerimize kazandırılmıştır. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Şanlıurfa, peygamberler şehri olması hasebiyle, ilk insandan başlayarak bir çok peygamberin ayak izlerinin olduğu bir şehir. Urfa, tarih ve medeniyetimiz açısından çok özellikli ve sahip çıkmamız gereken bir yer. İnsanlığın ortak mirası olan eserler var. Dolaysıyla biz Şanlıurfa için insanlığın başkenti diyoruz. Hem medeniyetlerin kökü orada, hem bugün Suriye’den gelmiş beşyüzbinden fazla insanı misafir ediyor. Bunu yapabilen başka bir yer yok. Dolaysıyla insanlığın, cömertliğin, sabrın başkenti Şanlıurfa’dır.

 

Viranşehir’in geleceğinin çok parlak olduğunu kaydeden Vali Tuna, “İnşallah Eyyüp Nebi’de birlikte yapacağımız çalışmalardan sonra Viranşehir’in cazibesi çok daha artacak. Önümüzdeki yıllarda Şanlıurfa’ya gelenlerin mutlaka görmek istedikleri bir yer haline gelecek. Viranşehiriyle, Harranıyla, Halfetisiyle Urfa birkaç günde gezilemeyecek bir yer aslında. Bunu çok iyi anlatmamız gerekiyor. Bunun için bir atağa geçtik, geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir tanıtım faaliyeti gerçekleştirdik, inşallah Eylül ayında da İstanbul’da devam edeceğiz. Urfa dernekleriyle, kuruluşlarıyla elbirliği içinde tüm değerlerimizi Anadolu insanına ve gönül medeniyetimizin varisi olan tüm ülkelere anlatmamız gerekiyor” dedi.

 

Şanlıurfa’nın sanayideki ilerlemesinden bahseden Vali Tuna, “Biz artık yatırımcılara arsa tahsis etmekte zorlanıyoruz. OSB’lerde yakında yer olmayacak. Bu nedenle ilçelerimizde de OSB’ler kuruluyor. Viranşehir, Siverek, Birecik derken tüm OSB’ler yeni yatırımcılarla dolacak. Turizmde bu yıl geçmiş yılları en az ikiye katlayacak bir artış bekliyoruz. Bunun işareti şimdiden belli, ilk beş ayda 350 bin kişi ilimizi ziyaret etti. Bu yıl inşallah bir milyon sayısını yakalayacağız. Ama bizim en önemli sermayemiz, genç nüfusumuz. Türkiye’nin yaş ortalaması 31, Urfa’nın ortalaması 19. İki milyona yakın nüfusumuz var, bunun en az 1 milyon 350 bini 0-28 yaş arası gençlerden oluşuyor. Bunlar, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençler” şeklinde konuştu.

 

Gece, programa katılan bürokrat, dernek başkanları ve yöneticilere plaket takdiminin ardından sona erdi.

 

 

Haber merkezi/özurfahaber.com

ETİKETLER : İSTANBUL VİRANŞEHİRLİLER DERNEĞİ 20. YIL BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
Diğer Viranşehir haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA