SİVEREK KÜLTÜR MERKEZİ'NİN TEMELİ ATILDI

Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Her İlçeye Kültür Merkezi' projeleri birer birer hayat buluyor. Siverek'te yapılması planlanan Siverek Kültür Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Bu haber 2017-05-11 10:43:47 eklenmiş ve 1010 kez görüntülenmiştir.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Her İlçeye Kültür Merkezi' projeleri birer birer hayat buluyor. Siverek'te yapılması planlanan Siverek Kültür Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Siverek'in Fırat mahallesinde yapılması planlanan Siverek Kültür Merkezi'nin temeli Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin de katılımıyla atıldı.

 

Programa Başkan Nihat Çiftçi'nin yanı sıra Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Siverek Kaymakamı Metin Demirel, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Büyükşehir ve Siverek Belediyesi meclis üyeleri, AK Parti ilçe teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Açılış öncesi bir konuşma yaparak kültür merkezinin Siverek halkı için hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Çiftçi, "Siverek'ten çok önemli değerlerimiz gerek sanat alanında gerekse edebiyat alanında güzel eserlerle gündeme gelmişlerdir.

 

Kültür bakımından böylesine bir zenginliği barındıran Siverek için yepyeni bir projeye daha 'Bismillah' demenin mutluluğunu yaşıyoruz. Siverekli gençlerimizin kendini geliştirebilmesi için bizler yatırımlarımızı bu şekilde sürdürürsek, Siverek ile birlikte kalkınan bir Şanlıurfa yolunda emin adımlarla yolumuza devam etmiş oluruz. Şanlıurfa'nın en büyük ilçesi olan Siverek için yatırımlarımız tüm hızıyla sürecektir" diye konuştu.

 

Başkan Çiftçi'nin ardından söz alan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz da, ilçeye yönelik yatırımlarından dolayı Başkan Çiftçi'ye teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından kültür merkezinin temeli atıldı. 4 bin 900 metrekarelik kapalı alana sahip olacak Siverek Kültür Merkezi'nin içerisinde 710 kişilik konferans salonu, idare binası, anfi, atölyeler, otopark ve çocuk kütüphaneleri yer alacak. Projenin toplam maliyeti ise 6 milyon lira olarak hesaplandı.

 

 

Haber merkezi/özurfahaber.com

ETİKETLER : SİVEREK KÜLTÜR MERKEZİ'NİN TEMELİ ATILDI
Diğer Siverek haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA