Bakan Faruk Çelik, “Değeri Kaybolmayacak Bir Şey Varsa Eğitimdir”

Şanlıurfa il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Öğrencilerin geleceği için doğru adımı atması amacıyla organize edilen 8. Şanlıurfa Kariyer Günleri programının açılışı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla yapıldı. Bakan Çelik, değeri kaybolmayacak bir şey varsa onun da eğitim olduğunu söyledi.
Bu haber 2017-04-07 09:06:21 eklenmiş ve 1203 kez görüntülenmiştir.

Şanlıurfa il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Öğrencilerin geleceği için doğru adımı atması amacıyla organize edilen 8. Şanlıurfa Kariyer Günleri programının açılışı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla yapıldı. Bakan Çelik, değeri kaybolmayacak bir şey varsa onun da eğitim olduğunu söyledi.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen 8'inci Şanlıurfa Kariyer Günleri'nin açılışı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, artvin escort  Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ve İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan'ın katılımı ile gerçekleşti.

 

Üniversiteye hazırlanan gençlerin kariyer planlarını doğru yapabilmelerine yardımcı olmak amacıyla bu yıl 8'incisi düzenlenen Şanlıurfa Kariyer Günleri, Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde, 41 üniversitenin katılımıyla başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de açılışına katıldığı Kariyer Günleri, ilk günden öğrencilerin akınına uğradı.

 

Kentin alışveriş ve sosyal yaşam merkezi PiazzaAVM'nin ev sahipliğinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 8'inci Şanlıurfa Kariyer Günleri'nin açılış törenine; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, katılımcı üniversitelerin yetkilileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

"Ülkeleri öncü yapan eğitimde elde ettikleri başarılardır"

 

Kariyer Günleri'nin açılış töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, her şeyin başının eğitim olduğuna vurgu yaparak, "Dün eğitim önemliydi, bugün eğitim önemli, yarın da eğitim önemli olacak. Yani değeri kaybolmayacak bir şey varsa bunun eğitim olduğunu hepimizin iyi bilmesi gerekiyor. Dünya milletleri arasında eğer öncü ülkelerden bahsediliyorsa, bu ülkeleri öncü yapan, başarılı kılan eğitimde attıkları adımlardır, eğitimde elde ettikleri başarılardır" dedi.

 

"Gençlerimizi yem etmeyeceğiz"

 

Milli ve manevi değerlere bağlı, ülkesinin değer yargılarıyla iç içe büyüyen ve ufku dünyayı kuşatacak şekilde tüm dünyaya açılmış gençlere ihtiyaç olduğunu belirten Çelik, "Dar bir alana sıkışmış, spesifik düşünen bir gençlik değil, ufku açık ama kendi değer yargılarını yaşayan ve yaşanması için elinden gelen gayreti gösteren bir gençliğe ihtiyaç var. Eğer biz hükümet olarak milli eğitime 122 milyar TL kaynak ayırdıysak, bütçenin yüzde 20'sini eğitime ayırdıysak, bunun altında yatan neden geleceğimizi inşa etmektir. Geleceğimizi inşa eden gençlerimize sahip çıkmaktır. Bu kadar büyük imkanları, uzun yıllardır gençliğimiz için seferber ediyoruz. Gençlerimizi teröristlere, bu ülkenin değer yargılarının dışında beynini yıkayacak unsurlara yem etmemeli, onların maşası durumuna getirmemeliyiz" diye konuştu.

 

"Türkiye'nin en önemli avantajı genç nüfusu"

 

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise, Türkiye'nin en önemli avantajının genç nüfusu olduğuna dikkat çekerek "Gençlerimizi eğitim hayatları boyunca iyi yönlendirmek, onlara rehberlik etmek ve ileride seçecekleri meslekleri ülkeye en çok katkı verecekleri meslekleri seçmelerini sağlamak bizim en önemli görevlerimizden. Bu hususta düzenlenen bu organizasyona katkı sunan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

"Öğrencilerimizin iyi bir rehberliğe ihtiyacı var"

 

İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan da, Şanlıurfa'nın Türkiye'nin en genç ve dinamik nüfusunu barındırdığını ifade ederek, "Yaş ortalamasının 19 olduğu şehrimiz, öğrenci potansiyeli açısından ülkemizin 4'üncü büyük şehridir. 650 bin öğrencimize her yıl 65 bin yeni öğrenci daha katılmaktadır. Sayıya eklenen her birey bizim için birer yük değil, eğitilmesi ve geliştirilmesi gereken değerlerdir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirip, gelecekleri ile ilgili doğru kararlar almalarına yardımcı olmak asli görevlerimizden birisidir" dedi.

 

Şanlıurfa'da eğitim hayatına devam eden 100 bin ortaöğretim öğrencisi bulunduğunun da altını çizen Turan, "Hedefimiz hayatın içerisinde, hayata yön veren renk ve zenginlik katan kurumlar olan üniversitelere daha çok öğrencimizi yerleştirmektir. Üniversiteye girme hedefi olan bu gençlerimizin her şeyden önce iyi bir rehberliğe ihtiyaçları var. Bu rehberlik ihtiyacını gidermek, gençlerimizin vizyonlarını geliştirmek ve onları ülkemizin önemli üniversiteleri ile buluşturmak amacıyla Kariyer Günleri'ni düzenlemekteyiz. Fuarımıza ülkemizin dört bir tarafından ve yavru vatan Kıbrıs'tan 24 vakıf, 17 devlet üniversitesi katılım sağlamaktadır. Katılım sağlayan tüm üniversitelerimize ve bu güzel mekânı bize tahsis eden Piazza AVM yetkililerine teşekkür ediyorum. Kariyer Günleri'nin tüm öğrencilerimiz için verimli geçmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

 

Bakan Çelik, mağaza çalışanlarını da ziyaret etti

 

Kariyer Günleri'nin açılışı dolayısıyla PiazzaAVM'ye gelen Bakan Faruk Çelik ve beraberindeki isimler, açılış töreninin ardından PiazzaAVM'deki mağazaları gezerek, esnaf ile çay içip sohbet etti.

 

Haber merkezi/özurfahaber.com

 

 

ETİKETLER : Bakan Faruk Çelik “Değeri Kaybolmayacak Bir Şey Varsa Eğitimdir”
Diğer Eğitim haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA