Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması öncesi vatandaşlara yeni sistemi ve neden evet demeleri gerektiğini anlatmaya devam ediyor. Başkan Baydilli, Ak Parti Milletvekili A.Eşref Fakıbaba ile birlikte çağrı merkezinde ve gençlik merkezinde gençlerle bir araya geldi.
16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması için seçim kampanyalarının başladığı ilk günden itibaren sahada vatandaşlara yeni Cumhurbaşkanlığı sitemini ve evet'i anlatan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli seçime sayılı günler kala çalışmalara devam ediyor. Başkan Baydilli, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ve Ak Parti Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Aksoy ile birlikte ilçede bulunan Alo 170 Çağrı Merkezi ve Karaköprü Gençlik Merkezi'ni ziyaret ederek gençlere yeni sistemin getirilerini anlattı.
Ak Parti Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Aksoy 16 Nisan günü ülkenin geleceğine yön verecek bir sistemin oylanacağını söylerken, ülkenin istikrarını ve refahını yükseltecek sistemin iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti. Aksoy, "16 Nisan halk oylaması sistemin içeriği ve getirileri bakımından çok önemli bir gündür" dedi.
Gençlere yaptığı konuşmasında yeni sistemle birlikte istikrarın sağlanacağını ve her yıl seçim yapılmayacağının altını çizen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, böylelikle hizmete daha fazla zaman ayrılacağını söyledi.
Başkan Baydilli, "Ak Parti hükümetleri döneminde gençlere birçok maddi ve sosyal imkanlar sağlandı. Gençlerin daha iyi bir şekilde yetişmesi için, ileride ülkeyi yönetecek insanların bu gençler arasında çıkması için hizmetler yapıldı. 16 Nisan halk oylaması da bu hizmetlerin daha fazla yapılması, gençlerin önünün daha çok açılması demektir. 16 Nisan'da gençlerimizin de güçlü bir evet ile yeni sistemi desteklemesi gerekiyor. Ülkede istikrar olursa hizmetler daha iyi bir şekilde yapılır, daha hızlı bir şekilde icra edilir" diye konuştu.
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ise gençliğe her zaman güvendikleri dile getirirken, yeni sistemle gençlerin de artık daha fazla söz sahibi olacağına dikkat çekti. Fakıbaba şöyle konuştu: "Yeni sistemle 18-24 yaş arası gençlerin de milletvekili olmasının önü açılıyor. 600 milletvekili içinde gençleri temsil eden vekillerin olması çok iyi olmaz mı? Biz tüm hizmetlerimizi, çalışmalarımızı vatandaşımızın refahı için yapıyoruz. Milletvekili de Belediye Başkanı da vatandaşına daha iyi hizmet etmek için uğraşır. 16 Nisan'da da evet diyerek bu hizmetlerin daha hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacağız."
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ziyaretlerden sonra Milletvekili Fakıbaba ve İlçe Başkanı Ahmet Aksoy ile birlikte seçim bürosu açılışına katıldı.
Haber merkezi/özurfahaber.com