AK Vekil Gülpınar, referandum çalışmalarını sürdürüyor

ABUyumKomisyonu Başkanı AKParti ŞanlıurfaMilletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, referandum çalışmalarını sürdürüyor. AK Vekil Gülpınar, Kantarmış Ailesinin TOKI Evleri sitesindeki ev toplantısına katılarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatarak destek olmalarını istedi.
Bu haber 2017-03-22 12:59:49 eklenmiş ve 691 kez görüntülenmiştir.

ABUyumKomisyonuBaşkanı AKParti ŞanlıurfaMilletvekili Mehmet KasımGülpınar, referandum çalışmalarını sürdürüyor. AK Vekil Gülpınar, Kantarmış Ailesinin TOKI Evleri sitesindeki ev toplantısına katılarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatarak destek olmalarını istedi.

 

Kantarmış Ailesinin ev sahipliğinde TOKIEvleri sitesinde, site sakinleriyle bir araya geldiklerini belirten AB Uyum Komisyonu Başkanı AKParti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet KasımGülpınar, “Bilindiği gibi 16 Nisan günü yine sandık başına giderek, TBMM’de kabul edilen Anayasa değişikliğini onaylayacağız. Muhaliflerin dedikleri doğru değil. Sadece idaredeki iki başlılığı ortadan kaldırıyoruz ki, istikrar olsun, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı sorumlu olsun ve gerektiğinde kendisini seçen millete hesap verebilsin.

 

Anayasa değişikliği ile yeni bir hükümet sistemi inşa ediliyor.Önerilen yönetim modelinin ismi ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir.Bu sistemde yasamayı da, yürütmeyi de doğrudan Millet oluşturmaktadır.Kanun yapma tekeli TBMM’ye aittir. Cumhurbaşkanı ve bakanların kanun teklif etme yetkileri yoktur. Kanun teklifini, hiçbir şarta bağlı olmadan sadece milletvekilleri yapabilecek.

 

Kanun yapma tekeline sahip olan TBMM, hem çıkaracağı kanunlarla hem de araştırma, inceleme, yazılı soru ve soruşturma mekanizmalarıyla denetim yetkisini daha etkin bir biçimde kullanacaktır.Bu sistemde cumhurbaşkanı, Devletin ve yürütmenin başı olacak, yürütmedeki iki başlılık sona erecektir.

 

Mevcut Anayasada yetkilerle donatılmış, ancak sorumsuz konumda olan cumhurbaşkanı, hem Meclise hem de Millete karşı sorumlu hale gelmiş olacak, bir başka anlatımla ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ modelinde yetki kullanıp da sorumlu olmayan hiçbir makam ve kişi kalmayacaktır” dedi.

 

Türkiye’nin rejim sorunu olmadığını belirten AK Vekil Gülpınar, “Anayasa değişikliğiyle ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ modeli getirilmiş olacak. Yürütmedeki iki başlılık sona erecek. Bugün uyum var, sistem krizi yok, çünkü Başbakan ve Cumhurbaşkanı aynı dava arkadaşı, aynı partinin bireyleridir. Onun için birbirleriyle iyi anlaşıyorlar.

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Başbakan olmayacak. Onun için olumsuzlukta yaşanmayacak. Milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkarılacak. Bu düzenlemeyle temsiliyet genişleyecek, artan nüfusun Mecliste temsili sağlanacak.

 

Vatandaşımız kendi ilinde daha fazla temsilciye sahip olacak. Siyasette daha fazla temsil imkânı sağlanacak.Seçilme yaşı 25'ten 18'e indiriliyor ve askerlikle ilişiği olanların Milletvekili adaylığına başvuramamasını öngörüyor.

 

Gençlere siyasette alan açılacak. Seçme ehliyetine sahip olan seçilme ehliyetine de sahip olacak. Gençlerin bakış açısı daha fazla siyasete yansıyacak. Siyasete hareket gelecek. Gençler erken yaşlarda siyasi tecrübe sahibi olacak” diye konuştu.

 

 

Haber merkezi/özurfahaber.com

ETİKETLER : AK Vekil Gülpınar referandum çalışmalarını sürdürüyor
Diğer Siyaset haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA