KADİR TATLI ile TATLI MUHABBET,,Zeki CANLI..

Sevgili okurlar bu haftaki Konuğum Şanlıurfa'dan yıllar önce İzmir'e gelen bir Urfa Sevdalısı, bir Urfa aşığı değerli hemşerim Sayın Zeki CANLI
Bu haber 2016-06-13 10:35:00 eklenmiş ve 1904 kez görüntülenmiştir.

      Sevgili okurlar bu haftaki Konuğum Şanlıurfa'dan yıllar önce İzmir'e gelen bir Urfa Sevdalısı, bir Urfa aşığı değerli hemşerim Sayın Zeki CANLI

K.T. Zeki bey söyleşimize hoş geldiniz.

Z.C.  Hoş bulduk. Allah Razı Olsun Kadir.

K.T. Zeki Canlı'yı okurlarımıza tanıtırmısınız, rica etsem

Z.C. 1963 Urfa doğumluyum, Urfa da çok güzel günlerim geçti, 1989 yılına kadar, halen Urfayı çok seviyorum,çok özlüyorum, Canlılar ailesinden gelmeyim, şuanda İzmirdeyim, burda hayatımızı sürdürüyoruz, ama 1. memleketim Urfa fırsat buldukça Her ay veya 2 - 3 ayda bir giderim,

K.T. Sayın Canlı, Canlılar pastanesi Urfa da meşhurdu kaç senesiydi,

Z.C. 1973 ten, 1986 - 1987 yılına kadar,

K.T. Eski hapishanenin yanı, Kızılayın karşısındaydı, yanılmıyorsam

Z.C. Aynen  öyle ama yeni nesil bilmez, hapishanedir, Kızılay'dır, 1987 ye kadar Canlılara Pastanesi vardı, hatta benim babam aynı pastanede vefat etti.

K.T. Başınız sağolsun.

Z.C. Sağol dostlar sağolsun, ondan sonra amcam oğulları vardı herkes ayrıldı herkes bir tarafa kaçtı, bende bazı problemler oldu kızdım İzmir e geldim  İzmirde biraz kalayım dedim ama tam kaldım,

K.T. İzmir demişken neden İzmir başka yer değil.

Z.C. Valla burda ailelerimiz vardı akrabalar vardı, burası bana güzel ve kolay geldi, başka memleketler gibi gurbetlik yaşamadım, Amcalarımız vardı, en büyük sebebi ise burda Eşimi sevdim ve kaldım,

K.T. Yenge hanım İzmirli, sanırım.

Z.C. Evet İzmirli buradan evlendim

K.T. Bir ara derlerdi ya İzmir Gariban yatağı.

Z.C. Halende öyle, yani bir insan gelip İzmirde rahatça geçinebilir, Kiralar uygun, Giyim olsun, Gıda olsun, diğer illere göre ucuz,

K.T. Kısaca ...URFA... desem...

Z.C. Valla Urfa desey,,,Urfa benim için, AŞK, SEVGİ, HUZUR, MUTLULUK, ben her akşam Urfayı özellikle eski Urfayı düşünüyorum, Urfaya Aşığız ama burdanda kopup gidemiyoruz.

K.T. Peki Urfaya gittiginizde hayalimizdeki urfayı bulamıyoruz değilmi.

Z.C. Yok nerde, en son 1 ay önce Urfa daydım, Arkadaşım Bedih Türkeroğlu var dondurmacı, Köroğlu Kahvesinin yanında, ona dedim ben Urfayı bıraktığımda Urfam belemiydi ne hale getirmişsiz,  hakkari escort oda biye Babo valla Suriyeliler dolu ne yapacağımızı şaşırdık, inan dükkana ELMARAŞ dondurma yazacağam yani düşün Urfanın halini,

K.T. Peki Urfaya gittiğinizde eski çocukluk arkadaşlarını görüyonmu.

Z.C. İnan 2 - 3 arkadaşım var görüşüyorum, ama dostlarım var tabi mesela sen varsın. Veysel Kendirli var en son gittiğimde uğradım göremedim, eski dostları ve arkadaşları gördümmü çocuk gibi seviniyorum.

K.T. Zeki abi Yenge hanım İzmirli, evde Urfa yemeği cani çektimi ne yapisan, Çiğköfeyi, İçliköfteyi.

Z.C. Valla benim hanım Urfada 2 sene kaldı, Çiğköfteyi, İçliköfteyi öğrenmiş, daha sonra Anama gidiyem, Faik Canlı gile gidiyem, dayımoğlu, ee akraba çok dostlar çok sağolsunlar, zaman iyi geçiyor.

K.T. Sayın Canlı Çok gezen birisisiniz, Urfanın Kültürünü ve Örfünü yaşatan kaç mekan var İzmirde, 

Z.C. Valla burda reklam olmasın ama Ali Öncel var, ben orda yaşıyam Urfayı, birde Ali baba var Eskizimirde, başka yer yok yani. mekan olarak çok var ama sadece mekanın adı Urfa, yani. Balçovada dernek zaten kendi, sınırları içinde Balçova da yaşayanlar için kurulmuş bir dernek kendi hallerindeler ben 25 senedir burdayım bir tek Emin Abi vardı, onların zamanında dernek neşeliydi faaliyetliydi, gidip geliyordum, hafta da bir çiğköfte yapılırdı, şimdi olan etkiliklerden kimsenin haberi yok zaten dernek lokale dönüşmüş emekli ler gidip oyunlarını oynayıp zaman geçiriyorlar, ama bu tarafa gelse herkes gider. yani mevcut başkanımız dernek yeri konusunda isteğimizi söylememiz lazım.

K.T. URFASPOR

Z.C. Urfasporu ben çok severim, bu sezon son hafta da kümede kaldık buda bize Allahın bir lütfu ve uyarısıdır, burdan çok ders çıkarmalıyız. Urfalı işadamları Urfayı sevenler biraz daha yardımcı olsalar daha güzel olacak, biz burda İzmirde yeni sezonda senin ve İzmir Tayfanın yanındayız elimizden geleni yapacağız yani, Benim Babam 1976 - 1977 yıllarında yönetimdeydi Şükrü Çadırcı başkanın zamanında, o yıllarda futbol daha hoştu bu kadar küfür yoktu kavga yoktu, şimdi heryerde holigizim var, valla sen olsan biz maçlara geliriz bizi götürürsün yani, sen nereye biz oraya,

K.T. Sayın Canlı yenge mekan açtı.. S.C. Bayan Kuaför Salonu.. bahçelievlerde hayırlı olsun İkinizde çalıştığınız için akşam evde yemeği kim yapıyor.

Z.C. Çocuklar var onlar yapıyor, bazen ben yaparım yemek yapmayı severim hayat müşterektir. elimden geldiği kadar yardımcı oluyorum.

K.T. Sayın Canlı 25 yıldır izmirde tutunmak ve bu kadar sevilmek kolay bir iş değil nasıl oluyor, yani en büyük desteği nerden buluyorsunuz.

Z.C. Valla burda Akrabalarımı, dostlarımı, gördümmü onlar bana moral verir, hemşerilerim bana yetiyor, en büyük desteğe gelince başta Eşim, Çocuklarım ve akrabalarım, artı çok yogun çalışma tempom var.

K.T. Zeki Canlı ya bir soru soracağım. Her soruma çok candan ve samimi cevaplar vediğini için aynı samimyeti bekliyorum. İzmir e geldiğin ilk yıllarda ön yargı ile karşılaştınızmı.

Z.C. Yok,yok öyle bir olayla karşılaşmadım, sadece şive konusunda, zorlanma oldu oda bazılarının hoşuna gidiyordu, ama önyargılı yaklaşılmadı bana zaten izmirde karışık insan var yani her ilden her ülkeden, en son Urfaya gidecektim arkadaşlarım bana bu karışık zamanda ne işin var terör azmış, bende Urfanın terörle ne işi var dedim, bana gitme diyorlar yaw orası benim memleketim nasıl gitmem, her yer güvenli Urfa da millet rahat geziyor alış verişini yapıyor, terör le bir alakası yok ki benim Urfamın, ben anlamadım, burda başka bir zihniyet oluşmuş,

K.T. Aslında bu tür olayların Urfa ile ilgili olmadığını İzmire anlatmamız lazım ben her platformda anlatıyorum.

Z.C. Valla ben de anlatıyorum hatta Turizm Şirketi olan dostlarım var inan Urfaya gezi düzenlemeleri gerektiğini her zaman söylüyorum.

K.T. Yine aynı konuya geleceğim burda en büyük eksiklik yine dernekte, dernek çok yetersiz kalıyor malasef, kendimizi ifade edemiyoruz, Urfayı anlatamıyoruz.

Z.C. Kardeşim dernek zaten dengesiz bir yerde uzak, soruyorlar bana sizin derneğiniz yokmu, inan bir kaç sefer niyetlendim burda Bozyaka da Dernek kurmaya  bari burda biz Urfayı yaşatalım bayramdan sonra inş. yapacağız çünkü mevcut dernekin bize faydası yok, ama Balçovadaki derneğimiz merkezi bir yere gelse çok daha güzel olur, mesela Bahçelievler merkezi yer, Konak merkezi yer, Balçova ya git derneğin önünde 5 - 6 tane emekli oturmuş günlerini geçiriyorlar, hareket yok bişe yok bu böyle olmaz, geçen gün Ahmet Karaoğlanın taziyesine gittim içeri girdim baktım bele kim kime dum duma, yeni yeri zaten küçük ve kahve gibi, ben bazı derneklere gidiyorum, dernekleri bir başka, taziye evleri var, herkes orda kalabalık birlik beraberlik içinde birbirlerine destek veriyorlar, bizim dernekte ise üç resim bir bayrak var başka da bişe yok, yap ora bir şark odası, hafta da bir sıra gecesi düzenle, çiğköfte yapılsın, hemşerilerimiz tanışsın kaynaşsın, inan çok üzülüyorum İzmirde yalnızları oynuyoruz akşamları oturup eski Urfamı düşünüp ağlıyorım, İzmirde neden böyle olmuyor diye, zaten yıllardan beri dernek diye bişe yok faaliyet yok kendi kafalarına göre çiğköfte yarışması yapıyorlar, ne çağıran nede haber eden var, 11 Nisan bizim kurtuluşumuz burda kutlayan yok. dernekten soğuduk.

K.T. Yani dernek neden böyle başkanla söyleşi yapma fırsatım olsa soracağım bu kopukluk neden diye.

Z.C. Hakketten sor Allah rızası için Derneği merkeze getirsinler bizde her akşam dostlarımızla gider otururuz, hemşerilerimizi, ahbaplarımızı görürüz hasret gideririz

K.T. Geçen söyleşide Sayın Ahmet Yaşar Yücesoy hocamla konuşurken İzmir de 50 Bin Urfalı var dedi,  biz İzmirdeki Urfaspor maçına 15 - 20 kişi gidiyoruz, bundada dernek sorumluluk almıyor. Aslında dernek organize edebilir.

Z.C. Evet sen benden bir kaç defa rica ettin maç için kısmet olmadı, Mevcut başkan koltuğa oturmak için gelmedi gerekirse herkese tek tek gidebilir çağrı yapabilir, Sosyal medyadan, iletişime geçebilir, mesela seni çağırsın Kadir gel kardeşim nerde Urfalı var bize yardımcı ol, versin sana bu görevi bak neler oluyor, Diğer dernekler hemşerilerine iş imkanı bile sağlıyorlar,iş buluyorlar, bak yine seni örnek göstereceğim, Bak işten çıkıp söyleşiye geldin, Urfaspor için İzmire maça gelen taraftarlara yaptıkların ortada, ben bazı Urfalılara selam vermeye korkuyorum, valla.

K.T. Sayın Canlı Söyleşimizde Urfayı ve Urfalıyı ne kadar sevdiğiniz belli, bir Urfa hayranısınız, Urfa kelimesi geçince gözleriniz doluyor. Zaten seven birinin bu kadar zoruna gider o yüzden bu kadar sitemkarsınız.

Z.C. Eeee bende öyle bak geçen hanıma hadi Urfaya gidelim dedim ben gelemem işler var dedi ben kalktım tek başıma gittim, sen gelme ben giderem dedim ve  gittim, orda kaldım, kaldım ama çok üzüldüm ne sarayönü, ne köprübaşı, ne karameydanı kalmış oraları bozmuşlar, bende resim çekme hastalığı vardı 1500 yakın eski urfa resimleri vardı, ama kaybettim, ah ah ahhh.

K.T. Köprübaşının o Karakoyunun üstünde barakalar vardı, Ayakkabıcılar, Kayışçılar vardı oraların fotolarıda varmıydı.

Z.C. Olmazmı vardı tabii, Yanında Eczane vardı, eskiden Urfa da Abideye gidecagımız zaman biz nasıl gidecağız çok uzak derdik, şimdi iki dakikada abidedesin, yani kolay olmuş

K.T. Tam bir tarihi kaybetmişsin.

Z.C. He valla sahip çıkamadım.

K.T. Şimdi laf arasında sevgili, Dondurmacı Bedih abinin adı geçti, değerli abimize burdan selamlarımızı sunalım, çok değerli ve hatırlı bir abimizdir,

Z.C. Yani Bedih benim canım ciğerim kardaşım, 7 yaşından beridir beraberiz bir tek o bana  yakındır, bir kaç arkadaş daha var işte onlar esseh Urfalı yani, mesela yanında Pirzolacı İbrahim var oda değerli bir dostumdur. çoğu arkadaşımda vefat etti.

K.T. Peki Zeki Canlı yı Yeni sezonda Urfaspor amblemli Passoligle maçlarda görecekmiyiz.

Z.C. İnşaallah geleceğim zamanımız var niye gelmeyelim, senin gibi sevdiğimiz bir arkadaşımız öncülük etmiş, nasıl gelmem.

K.T. Sayın Canlı bizi ağırladın Teşekkür ederiz. Allah razı olsun.

Z.C. Sende de Allah razı olsun kardeşim buraya kadar geldin, bizi eskiye götürdün duygulandık içim parçalandı, burdan Urfa da arkadaşlarıma selam ediyorum, seni de seviyorum iyiki varsın. sağol.

 

 ANDAÇ NOTLARI

 

 

       Kadir Tatlı ile TATLI MUHABBET, çok harika geçti eskiye gittim,

 

 

 

 Urfa yı Urfasporu konuştuk, Çok duygulandım, Teşekkür Ederim  ZEKİ CANLI

 

 

  

ETİKETLER : KADİR TATLI ile TATLI MUHABBET Zeki CANLI..
Diğer Magazin haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA