KADİR TATLI ile TATLI MUHABBET,,,Faik CANLI..

Sevgili okurlar bu haftaki Konuğum Şanlıurfa'nın bağrından kopup İzmir'e gelen Urfa'nın yetiştirdiği önemli bir değer ve sanatkar, Sayın.. Faik CANLI
Bu haber 2016-06-06 09:56:15 eklenmiş ve 2311 kez görüntülenmiştir.

      Sevgili okurlar bu haftaki Konuğum         Şanlıurfa'nın bağrından kopup İzmir'e gelen Urfa'nın yetiştirdiği önemli bir değer ve sanatkar Sayın Faik CANLI

K.T. Faik bey söyleşimize hoş geldiniz.

F.C.  Hoş bulduk. Kadir Bey.

K.T. Faik Canlı'yı okurlarımıza tanıtırmısınız, rica etsem

F.C. 1962 Urfa doğumluyum, Vatan İlköğretim okulun da, ve Atatürk Ortaokulunda tahsilimi tamamladım, merkezde tabelacılık yaptım, Bir dönem Canlı Tur, Öğrenci Taşıma şirketini çalıştırdım, kısa bir dönem de dışarda kaldım, daha sonra İzmir'e geldim ve halen burdayım.

K.T. Sayın Canlı, Urfa ve İzmiri ticari açıdan kıyaslarsak nasıl bir öngörü yaparsınız.

F.C. Valla Urfa dan İzmir arasında dağlar var, çünkü neden dağlar var İzmirde bayaa bir iş potansiyeli var, mesela yaptığım bir işi gören başka biri bana dönüş yapıyor ve bu süreklilik sağlıyor, yani kendi işimi söylüyeyim reklamcılıkta güzel bir iş yaparsanız arkasından bayaa bir iş geliyor, bizim dönemimizde Urfa da böyle bir imkan yoktu belki şimdi vardır, ben Urfa dan çıkalı 14 - 15 yıl oldu, o dönemelerde reklamcılık olsun, servisçilik olsun bayaa zorluk çekiyorduk, şimdi belki Urfa iyidir bilmiyoruz ama İzmir benim yanımda Urfadan iş potansiyeli açışından çok iyi, çok güzel iş var burda ama tabii çalışana, çalışana heryerde iş var ama çalışmadınmı nereye gidersen git iş yok.

K.T. Sayın CANLI Çocukluk arkadaşlarınızla görüşüyormusunuz.

F.C. Çocukluk arkadaşı değilde Urfa dan arkadaşım var mesele sen, Kadir Tatlı, sevdiğimiz bir arkadaşımıssın,

K.T. Çocukluk arkadaşı derken birlikte büyüdüğünüz mahalleden olanları kastetttim

F.C. İzmir demi yoksa Urfa da oturanlarmı

K.T. Her İkiside anılarınızı canlandırdığınız arkadaşlar

F.C. Var tabiki olmazmı bizim akrabalar dan var. burda sık sık görüşüp anıları tazeliyoruz.

K.T. Faik Abe siye tek ...URFA... dersem..

F.C. Urfa Bambaşka bir yer, Hani derler ye CANIM, CİGERİM, YÜREĞİM, herşeyim URFA...İnsanın çocuğu gibi, hani Urfa diyince insan  başka oluyor her ne kadar işsizlik olsada, her ne kadar orada zor günler yaşasakta, Urfanın yeri bambaşka,

K.T. Urfaspor.

F.C. Urfaspor, tek temennimiz Süperlige çıkması Gençliğimde çok Urfasporun peşinden gittim, 2. ligden, 1. Lige çıkmak için bayaa bir mücadele etti ama durumlar hiç iç açıcı değil, İnşaalah iyi olur ve Süperlig hasretimiz bu sezon biter. bizim gurbette yaşaya Urfalıları sevindirir, Urfadaki o mühteşem taraftarları sevindirir,

K.T. Peki son zamanlardaki Urfa ve Urfaspor a yapılan ırkçı saldırıya ne dersin.

F.C. Kadir ben onu insanın kendi yapısına bağlıyorum. mesela içinde spor aşkı olan biri bunları söylemez, Sporu başka yöne çekmek isteyenler  yapar zaten ortalık karışık bu karışıklıktan faydalanırlar, Zaten hiç bir doğu ili Terörü istemiyor, ki ama bu sloganlar bizim maçlarda bize karşı yapılması hoş bişe değil umarım yeni sezon dostluk ve kardeşlik içinde geçer.

K.T. Sayın Canlı Urfa ya Özlemi nasıl gideriyorsunuz. Mesela Kebapı nerde yiyorsunuz. ben söyleşi yaptığım bütün hemşerilerime bu soruyu soruyorum, izmirde yaşayan ve bu söyleşiyi okuyan hemşerilerimiz bilgi sahibi olsunlar diye.

F.C. Tabiki mesela Bahçelievlerde Ali Öncel Abimiz var, Orda Sadece Kebap özlemini değil Urfa özlemini karşılayabilirsin, Başka bir Ali Kardeşimiz daha var oda eskiiizmir de Zerek Petrolun arkasında ben bunun ikisinin arasında gidip geliyorum.

K.T. Peki Samimi olarak Urfa daki tadı alıyonmu.

F.C. Yok nerde tadı mümkün değil, Urfa daki tadı alamamamızın sebebini söylüyeyim, mesela Urfanın içersinde yediğin yani sıradan bir ciğer burdaki en lüks yerdeki ciğerden daha güzel gelir, niye Çünkü Urfa da yiyisen, Benim Servisçilik dönemimde 30 kişiydik, Hepimiz sırayla yemek ısmarlardık sende az çok bulundun, her sabah acı isoduyla kahvaltıda beraber olurduk o unutulmaz bir maziydi.

K.T. Sayın Canlı İzmir deki dernekle bir alakanız varmı.

F.C. Valla dernekle bir dönem oldu, Ben, Halam oğlu Zeki Canlı, Amcamoğlu Şükrü Canlı, derneğe gidip geldik bir dönem, derneğe kaydımızda vardı, ne hikmetse dernek o uzaklıktan yakın bir yere yani merkezi bir yere gelmesi mümkün olmadı, Balçova da derneğin eski yeri güzeldi, o yerin değişmeside etkili oldu, şimdiki yeri biraz daha küçük ve dar, inşaallah derneğe bir öncü çıkarda yakın yere alırlar,

K.T. Peki diğer derneklerle kıyaslarsak bizim derneğin faaliyetleri nasıl.

F.C. Yok, bizim derneğin faaliyeti yok,

K.T. Söyleşi yaptığım bütün hemşerilerimin aynı şikayeti var

K.T. Yav aynı şikayet var da, bizdede suç var dernektede suç var, şimdi biz bizi aradan çıkarıpta üste çıkmayalım, bizde suçluyuz.

K.T. Zaten Başkanımızla bir söyleşi yaparsam tüm bunları soracağım.

F.C. Haa başkana söyle tüm Urfalıların şikayeti bu, ben kendi şahsım olarak söylüyeyim, Ben Merkezi bir yere alınmasını istiyorum, mesela Konak, Üçyol, bu gibi yerlere dernek gelirse süper olur, derneğe çok kişi gelir birlik beraberlik olur gelir yükselir, Daha çok hemşerini tanırsın, en azından ailenle birlikte gidebilirsin merkezde olduğu için. ama Balçova ya gitmek bizim gibi esnaflar için zor zaten sabahtan akşama kadar çalışıyoruz.

K.T. Şimdi ben söyleşi yaptığım hemşerilerimden bir söz alıyorum..Yeni sezonda Şanlıurfaspor amblemli Passolig çıkarıp maçlara gelecekmisiniz. Faik canlı söz veriyormu.

F.C. Tabiki çıkarıp maçlara geleceğim, inşallah.

K.T. CANLI REKLAM olarak İzmir de kısa sürede tanındınız bilindiniz, Yaptığınız işler takdir alıyor, en büyük destekçiniz.

F.C. Başta Eşim ve Çocuklarım,  Dostlarım, Yakın Çevrem, biriside sen Kadir TATLI, 

K.T. Faik Abi bizi ağırladın, ikramda bulundun, bu yogun iş temposunda zaman ayırdın teşekkür ederiz. Son olarak hemşerilerinize ne söylemek istersiniz.

F.C. Valla ağırlayamadık. ben hemşerilerime şunu söylemek isterim, Urfa da yaşayanlardan, bazılarıyla konuştuğumuzda diyorlarki aman aman Urfadan kaçalım, dışarı gidelim, diyorlar işte  köylüler geldi, şehir çocukları kalmadı,

K.T. Köylüden ziyade Suriyeliler zapt etmiş.

F.C. Aynen ele ama şunu söylüyeyim Gurbette yaşamayan biri, gurbete çıkmamış, gurbeti bilmeyen biri, demesin aman yav ben Urfadan kurtulayım, inan bizler Urfaya dönmek için can atıyoruz, haa elini kolunu tutanmı var, yok ama çocuklar burda büyüdü, Oğlum askere gitti geldi işe başladı, Kızı nişanladık, yani burdan kopmamız zorlaştı, ne bileyim ALLAH kısmet eder Urfadan bir yer alırsak bol bol gider geliriz.

K.T. En son ne zaman ne zaman Urfaya gittiniz.

F.C. En yakın emekli olmadan önce gittim, 3 yıl önce.

K.T. Ben geçen ramazan bayramında gittim, Karameydanı Halep olmuştu. Bütün kuyumcuların Camlarında Arapça yazı vardı.

F.C. Ben oraları görmedim ama gidip gelenler senin dediğini söylüyorlar, Suriyeliler yer açmışlar. yazık. artı belediye otobüsler için yolları bölmüş, onları kaldırması lazım, herkes şikayetçi, Sayın Büyükşehir Belediye başkanı Nihat Çiftçi akrabamız olur, ama o yollar yakışmamış, o yolları iptal etmesi lazım gerçi bunları söylemek haddimiz değilde, birde Urfalının tek piknik alanı olan Ormana giriş ücretleri çok yüksekmiş ona bir çare bulunmalı, burda biz piknik alanına denize sıfır gidiyoruz Ormana giriş fiyatının 3 te 1 fiyatına.

K.T. Bu söyleşide adım geçmedi diye bize sitem edebilir sayın Mehmet AKYÜREK

F.C. Ooooo, asker arkadaşımı nasıl unuttum, eee birazda o kendisini bize unutturdu, Mehmet Akyürek Urfadan buraya gelecekti gelmedi  ha gelir, ha gelir, ha gelir, gelmedi tabi kısmet meselesi bu, ama onun benim yanımda, senin yanında yeri ayrı. Mehmetin  içimizde, yüreğimizde yeri ayrı, seninde yerin yanımda ayrı, Allah daima bir birimizi görmeyi nasip etsin. Bana bu imkanı veren özurfahaber.com a ve Kadir Tatlı ile TATLI MUHABBET'e teşekkür ederim. İnan Kadir TATLI yı çok seviyoruz,seninle gurur duyuyoruz, yani  İzmirde Kadir Tatlı gibi Urfalıları bir araya getirip onlarla fikir alışverişi yapmak istemeyen kimse yok. Ben kendimi söylüyeyim ben bile senin yaptıklarının çeyreğini bile yapamadım. 

K.T. Estafurullah abi bu benim görevim, aslında bunları dernekten bekliyoruz ama nerde.

F.C. İnşaallah dernek tede olur, Faruk Beyazağaç, Halil Beyazağaç, bu arkadaşlar derneğe bayaa takılan arkadaşlar Ahmet Karaoğlanın kayınbiraderleri bunlar eğer derneğe bir el atabilseler, kemikleşmiş bir yapıları var izmirde eskiden kalma, bayağı bir faydaları olur benim düşüncem

K.T. Sayın Canlı teşekkürler Allah razı olsun.

F.C. Ne demek ben teşekkür ederim, gözlerinden öperim.

 

 

 

ANDAÇ NOTLARI

 

       Kadir Tatlı ile TATLI MUHABBET, çok harika geçti eskiye gittim,

 Urfa yı Urfasporu konuştuk, teşekkür ederim  FAİK CANLI

 

 

 

 

BİLGİLENDİRME

Haftaya konuğum Has Urfalı Urfa sevdalısı değerli hemşerim ZEKİ CANLI olacak.

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer Magazin haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA