KADİR TATLI İLE TATLI MUHABBET

Sevgili okurlar bu haftaki Konuğum Şanlıurfa nın yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan Benim de övünç kaynağım Saygı değer hocam Sayın Ahmet Yaşar YÜCESOY K.T. Hocam söyleşimize hoş geldiniz. A.Y. Hoş bulduk Kadir
Bu haber 2016-05-01 15:27:16 eklenmiş ve 1884 kez görüntülenmiştir.

        Sevgili okurlar bu haftaki Konuğum Şanlıurfa nın yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan Benim de övünç kaynağım Saygı değer hocam Sayın Ahmet Yaşar YÜCESOY

K.T. Hocam söyleşimize hoş geldiniz.

A.Y. Hoş bulduk Kadir

K.T. Hocam Ahmet Yaşar YÜCESOY hocamı okuyucularımıza tanıtırmısınız,  rica etsem,

A.Y. Tabiki, ben 1958 Şanlıurfa Doğumluyum, liseyi ve eğitim endüstürisini Urfa da okudum, 01 Mart 1979 Tarihinde Çamlıdere İlkokulunda Öğretmen olarak göreve başladım. Daha sonra vatan görevi için 1981 yılında Burdur da Kısa dönem olarak askerlik görevimiyaptım, 1983 yılına kadar Urfa da çalıştım, 1983 te tayinim Konya iline çıktı, Konya da 2 yıl görev yaptıktan sonra tekrar Urfa ya döndüm, 1985 yılında Sırrın ilk okuluna atandım, 1987 yılına kadar orda görev yaptım, 1987 yılında Merkez Cengiz Topel İlkokuluna Beden Eğitimi Öğretmeni olarak geldim,

        1987 - 1991 Yılları arası öğretmen olarak görev aldım, 1991 - 1999 yılları arası İdareci olarak Cengiz Topel İlkokulun da görev yaptım, 15 Eylül 1999 tarihinde İzmir'e atamam yapıldı, İzmirde ilk görev yerim Doğatepeydi, daha sonra İzmir Limontepe Emir Sultan İlkokuluna İdareci olarak  atandım o günden bu güne idareci olarak görevimi devam ettirdim, yönetici olarak hayatımı devam ettirdim, en son Ağah Efendi, Murat Reis  İlkokullarında çalışarak, 15 Şubat 2016 tarihinde emekliye ayrıldım, ve yaşamımı burada idame etmekteyim.

K.T. Hocam emekli olduktan sonra neden İzmir.

A.Y. Valla Kadir cim şu anda tereddütlüyüm, İzmir'mi olur tekrar Urfa ya dönüş mü olabilir, Şuan da oğlum Urfa merkez de Mithatpaşa Ortaokulunda Türkçe öğretmeni olarak görev yapmakta, Kızım 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi son sınıfında o mezun olduktan sonra artık nasip nereyse orda yaşamımızı idame ettireceğiz.

K.T. Hocam Eğitimcilik döneminizde birçok Öğrenciniz oldu, bunların içinde görüştüğünüz varmı, İçlerinden Siyaset ve İş alanında sivrilen varmı.

A.Y. Valla benim sınıf öğretmenliğim 8 yıl sürdü, geri kalan 28 yılım da İdarecilikle geçtiği için ama öğrencilerimin çoğu çok iyi yerlere geldiler, ama şimdi isim olarak sorarsan Urfa dan ayrıldığım için, öyle bişe yok, ama burda Hukukçu olan var, Diş Hekimi olan var, Tıp doktoru olan var, Yine Öğretmen olan bir çok öğrencim mevcut.

K.T. Hocam ...URFA...dersem.... (konuğum hafif tebessüm ediyor, ve tabiki duygulanıyor)

A.Y. Urfa Bir Aşk tır, Urfa Bir Sevdadır,  Urfa Bir Yaşam biçimidir, Urfa sız Nefes Alamam Diyebilirim,

K.T. Urfa'ya gidip geliyorsunuzdur Hocam.

A.Y Sık Sık hemde,

K.T. Hocam Urfaspor..., Ben sizi Trübinden tanıyorum hocam yani şöyle söylüyeyim, 11 Nisan Şehir Stadyumunundan, İzmirdeki Alsancak, Atatürk ve Buca Stadlarında hep size rastlamışımdır,

A.Y. Teşekkür ederim, ben Urfaspor Genç takımındada top oynadım, Her Urfalı için Urfaspor bir sevdadır, O sevdamızı İzmirde de devam ettiriyoruz,

K.T. Hocam son zamanlarda Şanlıurfaspor taraftarlarının bazı deplasmanlarda uğradıkları ırkçı saldırılara bakış açınız nedir,

A.Y. Valla o konuda çok üzülüyorum Urfa hiç bir zaman için Irkçılık yapmamıştır, Vatanını Milletini Bayrağını seven bir ildir, bu yakıştırmaları  hakaret olarak kabul ediyorum, İnşaallah bundan sonra bu durumlar bir daha olmaz diye düşünüyorum.

K.T. Hocam çok başarılı geçen meslek hayatınızdaki en büyük destekçiniz.

A.Y. En büyük destekçim tabiki ailem, Babam esnaf tı babam beni esnaflığa yönlendirebilirdi ama yönlendirmedi bana bıraktı, bende babamı mahçup etmeyerek,bir eğitimci olarak en azında aileme,ilime,ülkeme faydalı olmaya çalıştım.

K.T. Hocam bir eğitimci gözüyle, daha doğrusu bir taraftar gözü ile Şanlıurfaspor yeni sezonda nasıl bir yapılanma içerisinde olmalı (tabi ligde kaldığını var sayarak)

A.Y. Valla taşıma su ile değirmen dönmez diye bir tabir var dır, Urfa Topçu potansiyeline sahip bir ildir,

K.T. Ama kadroda Urfalı bir Topçu yok.

A.Y. Yok üzülüyorum onada gençlerimize yer vermeli, Futbol okulu açılmalı, gençlerimiz ancak Urfasporu ayakta tutabilir.

K.T. Hocam Mevcut yönetim devam etmelimi.

A.Y. Ben mevcut yönetimi başarılı bulmuyorum, çünkü bunlar Şampiyonluk parolasıyla sezona başladılar, fakat takım şuanda kümeye düşme tehlikesiyle karşı karşıya, bu durumda bizi derinden yaralıyor.

K.T. İzmir de Urfa ya özlemi haliyle yaşıyoruz hocam.

A.Y. Muhakkak

K.T. Sizin urfa özlemini giderebileceğiniz bir mekan varmı, Urfayı yaşadığınız bir mekan varmı.

A.Y. Ben biliyorsun aynı zaman da Şanlıurfa Kültür ve Dayanışma Derneğini yönetim kurulu üyesiyim, Ordaki hemşerilerimizle birlikte gideriyoruz,

        İşte Urfa diyince Kebap akla geliyor, (Gülüşmeler) Kebap çıda bir tek Ali Öncel var Misafirim olduğu zaman veya kendim istediğim zaman oraya gidip özlemimizi gideriyoruz. Dostlarımızla birlikte.

K.T. Hocam haliyle Urfa da çok arkadaşınız var, arkadaştan daha ileri arkadaşlarınız. Yani derler ya kardeşten ileri

A.Y. Vallahi, Şanlıurfa Adliyesinde İsmail AYKAÇ var, Öğretmen arkadaşım Bakır YAĞMACI,  Eski Arkadaşım bakırcı Mehmet DEMİRÖZÜ,

        Dr. Ekrem GÖNÜLLÜ, Sermet UYAR, Ömer SARIYAPRAK, arkadaşlar çok  ama dost söyleyince daha farklı oluyor, vazgeçilmezler bunlar. Yaşamımızın 40 yılı Urfa da geçtiği için bayaa arkadaşlarım var.

K.T. Hocam Emekli oldunuz, bende yeni öğrendim, ne yapıyoruz şimdi hocam..

A.Y. Şimdi sık sık Urfa ya gidip geliyorum, (gülerek) Urfa da mance deresinde Bağım var işte mart ayında bir ay bıyunca Urfa daydım, Nisan  ayını emekliliğim nedeniyle burda geçirdim, Allah nasip ederse haftaya bu gün Urfa da olacağım (röportajın yayınlanacağı gün)..

K.T. O zaman Altınordu maçına gidersiniz hocam..

A.Y. İnşaallah,,inşaallah kaçırılmaz tabiki.

K.T. Hocam son olarak Urfalı hemşerilerinize neler söylemek istersiniz.

A.Y. İzmir deki hemşerilerimize'mi, yoksa Urfa daki hemşerilerimize'mi 

K.T Her ikisinede Hocam

A.Y. Ya şimdi bir gurbetteki hemşeriler var, birde memleketteki hemşeriler var

K.T. Önce Gurbet i alalım hocam.

A.Y. Gurbet teki hemşerilerime şöyle derim, Yani yalnız kalmasınlar, İzmirde 50 bine yakın Urfalı var,

K.T. O kadar varmı hocam,

A.Y. Tabiki belki daha fazla

K.T. Ama biz İzmir deki maçlara 15 - 20 Kişi gidiyoruz.

A.Y. İşte ilgisiz kalıyor arkadaşlar, İzmir de biliyorsun Ege bölgesi Şanlıurfa Kültür ve dayanışma derneği var orda hemşerilerini bulabilirler onlarla diyalog haline girebilirler,

K.T. Dernek Hangi semtte hocam ben biliyorumda bilmeyenler için soruyorum,

A.Y. Balçova da, Derneğimizde hemşerilerimizin, öğrencilerimizin, bir sorunu veya sıkıntısı olursa yönetim kurulu olarak gereken desteği vermeye çalışıyoruz. bende Yönetim kurulu üyesi olarak..., Urfa daki hemşerilerimize gelince Urfa mıza sahip çıksınlar Dünya da eşi ve benzeri olmayan bir il Kültürümüzle, insanlığımzla, dostluğumuzla tüm dünya ya örnek olacak bir il gerçekten değerimizi fazlasıyla bilmemiz gerekiyor Urfa lı olarak, Övünmek gibi olmasın ama Urfa bir marka şehirdir, İnsanlarıda o markanın içindedir, Her yönden Urfa bir kalitedir. bu kalitenin içinde de hemşerilerimiz bulunmaktadır.

K.T. İzmir de yaşayan Urfalılar olarak mümkün olduğu kadar Örf ve Adet'lerimizibizim yerine getirmeye çalışıyoruz Hocam, 2 - 3 Urfalı yanyana gelince sizde böyle bir uygulama varmı.

A.Y. Tabiki biz zaten İzmir kültürünü alamayız, bizim örfümüze kültürümüze aykırı, ama insan olarak, komşu olarak, biz her zaman içiçeyiz onlara da saygı ile bakmamız gerekli, ama biz kendi kültürümüzü örf ve adet lerimizi yaşatıyoruz, aynı zamanla bizim arkadaşlarla Sıra Gecesi tertipliyoruz, diyarbakır escort 2 hafta da bir, bir arkadaşın evinde kültürümüzü yaşatmaya devam ettirmeye çalışıyoruz.

K.T. Hocam İzmir de hiç önyargıyla karşılaştınızmı, samimi olarak,

A.Y. Samimi olarak söylüyeyim, ben Urfa dan gelirken, 63 plakalı arabam vardı, herkes derdi doğu ya bakışları farklı Polislerin şunların bunların  bir gün olsun bir Polis beni çevirmedi, ilginçtir, bana da hiç kimse önyargı ile bakmadı, belki eğitimci olduğumuz içindir, belkide bizim çevremizde  o tarz insanların olmayışıdır, hatta İzmir de çok insanlar tarafından sevilip sayıldığımızın farkındayız.

K.T. Ben ilk yılımda çok önyargıyla karşılaştım ama, daha sonra hepsi hastam oldu oda bir başka.

A.Y. Tanıyıncaya kadar.

K.T. Evet.Tanıyıncaya kadar...Hocam Lütfedip bizi ağırladınız,,ikramlarda bulundunuz, zamanınızı ayırdınız, Okuyucularım adına size teşekkür ediyorum. Artı günün anısına benim hazırladığım Andaç ım var lütfedip bir iki kelime yazıp imzalarsanız memnun olurum.

A.Y. Tabiki, ben teşekkür ederim buraya kadar geldiniz lütfettiniz, bu yeni görevinizde başarılar diliyorum, inşaallah amacına ulaşır, seni tebrik ediyorum.başarının devamını diliyorum.

K.T. Ben Teşekkür ederim hocam saygılar.

 

Andaç Notları ;

İzmir'de yaşayan Urfa'lı olarak bizi bu söyleşiye uygun görüp gelen değerli kardeşim Kadir TATLI'ya teşekkür ederim.

İzmir'de yaşayıpta böyle bir söyleşinin özurfahaber.com'da yayınlanması da  beni daha çok memnun etmiştir.

Urfa'nın değerlerini bu sitede tanıtmaya çalışan Kadir TATLI kardeşime sevgi ve selamlarımı sunar, başarılarının

devamını dilerim. Umarım herşey gönlünce olur..

 

Ahmet Yaşar YÜCESOY

 Em. Eğitimci 

 

BİLGİLENDİRME ;

09.05.2016 Pazartesi Günü

Söyleşi konuğum Şanlıurfa'lı eğitimci

Ahmet Neşet SÖYLEMEZ

hocam olacaktır. 

 

Facebook    : kadirtatli_63@hotmail.com

Twitter        : kadirtatli_63@hotmail.com

İnstagram   : KADİRTATLİ_63

Whatsapp   : 05422638563

ETİKETLER : Kadir TATLI ile TATLI MUHABBET Ahmet Yaşar YÜCESOY
Diğer Magazin haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA