CHP DÖRT DİLDE İSTİKLAL MARŞI OKUNMASINDAN RAHATSIZ OLDU

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik'in seçim çalışması için youtube ve twitter'den yayınladığı tanıtım videosunu YSK'ya şikayet etti.
Bu haber 2015-10-29 12:25:38 eklenmiş ve 1331 kez görüntülenmiştir.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik'in seçim çalışması için youtube ve twitter'den yayınladığı tanıtım videosunu YSK'ya şikayet etti.

 

İstiklal Marşı’nın Kürtçe, Arapça, Zazaca ve Türkçe olarak filmde seslendirilmesini “duygu sömürüsü”” olarak  nitelendiren CHP vekil, “Allah bizimle beraber” ifadesinden de  rahatsız oldu.

 

Ak Parti’nin aday tanıtım toplantısında gündeme getirdiği “Haydi Bismillah” ifadesi de bir başa CHP’li vekil, Mahmut Tanal tarafından YSK’ya şikayet edilmişti.

 

Faruk Çelik’in sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından izlenen tanıtım filmlerinden rahatsız CHP’li Erdem, “İstiklal Marşı'nın kullanımı, ‘Allah bizimle beraber’ söylemi, şehit mezarında annelerin gözyaşının gösterimi gibi sahneler  tümüyle duygu sömürüsü ürünüdür” iddiasında bulundu.

 

YSK’nın bu konuda ne karar vereceği merakla beklenirken, Urfa’lılar CHP’nin bu yasakçı yaklaşımını anlamakta güçlük çektiklerini kaydediyorlar. 

 

 

Özurfahaber.com/Aziz KARAKEÇİLİ

ETİKETLER : CHP DÖRT DİLDE İSTİKLAL MARŞI OKUNMASINDAN RAHATSIZ OLDU
Diğer Siyaset haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA