CEYLANPINAR'DA ÇATIŞMA 1 ŞEHİT, 2 YARALI

Ceylanpınar'da Çatışma , Suriye sınırında görev yapan askerlere ateş açılması sonucu 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.
Bu haber 2014-07-22 08:33:49 eklenmiş ve 936 kez görüntülenmiştir.

Ceylanpınar'ın Suriye sınırındaki Altıntepe Köyü'nde, gece saat 21.30 sıralarında sınırı yasadışı geçmeye çalışan bir grubu fark eden askerler, gruba 'dur' ihtarında bulundu. İhtara uymayan grup, yanlarındaki silahlarla askerlere ateş açtı. Açılan ateşe, sınır hattındaki askerlerde ateş açarak karşılık verdi.

1 ŞEHİT, 2 YARALI

Çatışma çıkması üzerine silahlı grup, tekrar Suriye'ye döndü. Bu sırada kurşunların hedefi olan askerlerden Adem Dövüşken, Yiğit Şahan ve Berat Sağırkaya yaralandı. Yaralı askerler, hemen çağrılan ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan er Dövüşken, doktorların çabasına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. İlk müdahalesi yapılan Yiğit Şahan, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne, Berat Sağırkaya ise Viranşehir Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

 

 HELİKOPTERLE GAZİANTEP'E GÖNDERİLDİ

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ameliyata alınan Yiğit Şahan'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Viranşehir Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Berat Sağırkaya ise hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan gelen helikopterle Gaziantep'e sevk edildi.

 VALİ KÜÇÜK: SİLAHLI ÇATIŞMA ÇIKTI

Viranşehir Devlet Hastanesi'ne gelerek yetkililerden bilgi alan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Yaralıların tekrar sağlıklarına kavuşması konusunda çok ümitli olduklarını söyleyen Vali Küçük, "Saat 21.30 civarlarında Ceylanpınar'a 10- 15 kilometre uzaklıktaki Altıntepe Köyü'nde, Suriye tarafından Rasulayn'dan silahlı unsurların geçiş yapmaya çalıştığını bizim sınır birlikleri farkına vardı. Bu farkına varma sonucunda silahlı çatışma çıktı. Bu çatışma sonucu maalesef bir Mehmetçiğimiz şehit oldu, 2 Mehmetçiğimiz yaralandı. Yaralılardan bir Mehmetçiğimiz, Gaziantep'e helikopterle gönderildi. Çok ümitliyiz, inşallah yakın zamanda sağlığına kavuşacak. Diğer Mehmetçiğimiz şu anda Şanlıurfa'da araştırma hastanesinde ameliyatta. Onlara da acil şifalar diliyorum. Şehit Mehmetçiğimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kederli ailesinin, yakınlarının ve Türk milletinin başı sağ olsun. Yaralılarımıza her türlü müdahale yapılıyor" dedi.

Şehit Adem Dövüşken'in 21 yaşında ve Mersin'li olduğu, yapılacak törenin ardından cenazesinin memleketine gönderileceği öğrenildi

ÖZURFAHABER.COM

ETİKETLER : CEYLANPINAR'DA ÇATIŞMA 1 ŞEHİT 2 YARALI
Diğer Ceylanpınar haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA