BAKANLIĞI KİM HAK EDİYOR?


Bu makale 2014-08-19 10:48:34 eklenmiş ve 1304 kez görüntülenmiştir.
Mehmet CANBEYLİ

Her alanda kalkınma ve gelişme gösteren ilimizde bu hamlelerin devamı için siyasi desteğin de önemi büyük. Bugüne kadar Şanlıurfamız bir Bakan ile temsil ediliyordu, hizmetler yeterli olmazsa da gölgesinin faydasını Urfa görmüştür.

Öyle anlaşıyor ki 28 Ağustos 2014’ten sonra, üç dönem kuralı nedeniyle Bakan Çelik artık olmayacak. Yeni oluşacak kabinede de Urfa’dan Mutlaka bir Bakanın olması lazım..

Bakan olacak Milletvekilinin, halkla bütünleşmesi, halk tarafından sevilmesi, halkın seviyesine inmesi, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla iç içe olması lazım...

Halkın sorunlarına eğilen, Şanlıurfa’nın genel sorunları için durmadan çaba gösteren, Meclis’te ve Şanlıurfa’da yaptığı çalışmalarıyla halkın beğenisini kazanmış bir vekilimizi Bakanlık makamında görmek istiyoruz.

Mevcut Milletvekillerimizden Sayın Doç.Dr.Abdulkerim Gök, tüm ilçelerimizin sorunlarıyla yakından ilgili, muhtarlarla, STK’larla, yerel ve ulusal basınla ilişkileri çok iyi, Urfa için yapılan tüm çalışmaların kıyısından köşesinden katkı sunuyor.

2009 Mahalli seçimlerinde Ceylanpınar İlçemizden 2 bin oy alan AK Parti, 2014 Mart Mahalli seçimlerinde, bu ilçenin evladı Milletvekili Gök’ün katkısı burada tartışmasızdır.

Olağanüstü, fedakar çalışmalarıyla 18 bin oya yükselterek BDP’de olan Belediye Başkanlığını AK Parti’ye kazandırmıştır.

Bölgemizin kanayan yarası, çocuklarımızı tehdit eden SSPE hastalığının tüm boyutlarıyla araştırılarak ele alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis

Araştırması açılmasına ilişkin önergesi bulunan, onlarca kanun teklifinin altında imzası bulunan Vekil Gök, aynı başarısını 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de göstermiştir.

Tam bir Şanlıurfa sevdalısı olan, Şanlıurfa’daki siyasetin boyutunu sen-ben olmaktan çıkararak, “biz” olmayı tercih eden, değerler siyaseti çerçevesinde siyaset yapan, donanımlı, kaliteli siyaset üreten Vekil Gök’ün, Bakan olduğu takdirde Şanlıurfamıza çok mükemmel hizmetler getireceğine hepimiz yürekten inanıyoruz. Milletvekili iken kendi şehri ve insanları için bu kadar çaba harcayan, Bakan olduktan sonra elbette çok daha fazla hizmetler sunacaktır.

Adeta uyuyan bir dev iken uyanan Şanlıurfamızın harekete geçmesi için gerekli heyecanın Vekilimiz Gök’te olduğuna Şanlıurfa kamuoyu inanıyor. Yerel anlamdaki çalışmalarını kısmen özetledik. Dolaysıyla başarı gösteren kimse koltuk ta onun olmalı…

Bunun yanında Ulusal ve Uluslararası çalışmaları da oldukça fazla: Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Komisyonu Başkan Yardımcılığı, Türkiye-Malezya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı ve birçok ülkenin Dostluk Grubu Genel Sekreterliğini yapan Vekilimiz Ak Parti Genel Merkezi Ekonomi, Çalışma ve Kalkınma Politikaları Çalışma Grubu Başkanlığı ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği görevlerini yürütmektedir.

Sonuç itibariyle, yerel, ulusal ve uluslararası konulara hakim olan Sayın Abdülkerim Gök’ü Urfa halkı, STK’lar, kamuoyu, yerel ve ulusal basın Bakan olarak görmek istiyor.

Vekil Gök’ün son zamanlarda Televizyon ve Meclis’teki konuşmalarına baktığımızda bir Urfalı olarak gurur duyduğumuzu, göğsümüzü kabarttığını ayrıca belirtmek isterim.

Sayın Başbakanın ve AK parti Genel Merkezi’nin bu başarıyı taçlandırmasını bekliyoruz. AK Parti’yi doğuran irade Türkiye’nin değişmez, adalet ve kalkınma iradesi olduğuna göre milletimizin ve Urfalıların vicdanının sesi olduğuna göre fırtınalı günde Urfa’ya sahip çıkan Vekilini, Sayın Abdulkerim GÖK’ü, Urfalı Bakan olarak görmek istiyor…


Mobil Ödeme Bahis - film izle - yabancı dizi izle
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA