DEDAŞ Çiftçileri Unuttu mu?


Bu makale 2017-10-02 13:49:48 eklenmiş ve 58069 kez görüntülenmiştir.
Kenan KARATAŞ

25.09.2017 Tarihi itibari ile Dicle elektrik (DEDAŞ) 2016 öncesi döneme ait alacaklarına yönelik bir kampanya başlatarak abonelerini sevindirmişti. 

 

Kısa adı TUBDER olan Tolumu Uzlaştırma ve Barış Derneği yönetim kurulu başkanı Dr. Kenan Karataş DEDAŞ'ın çıkarmış olduğu affın çiftçilerin sulama enerji bedellerini kapsamadığını ve bu affın adil olarak nitelendirilemeyeceğini ifade etti. Karataş, konuya yönelik yaptığı açıklamada şunları söyledi;

 

Karataş: İlimiz Şanlıurfa'nın da içinde yer aldığı yedi ilin elektrik dağıtım hizmetini üstlenen DEDAŞ'ın 25.09.2017 tarihinde kamuoyuna duyurduğu affın kapsamı sadece konutlara yöneliktir. Büyük bir umut ve sevinçle Dedaş'a akın eden çiftçi kardeşlerimiz aldıkları cevaplar karşısında hayal kırıklığına uğramış, boynu bükük köyüne dönmek zorunda kalmıştır.

 

Dedaş tarafından uygulamaya konan af kapsamını kanadı kırık güvercine benzeten Karataş, sözlerini sürdürdü.

 

"Sulama amaçlı elektrik enerjisini kullanan eli nasırlı çiftçi kardeşlerimizi af kapsamı dışında tutmak kanadı kırık güvercin misalidir. Madem af dediniz, madem abonelerimiz dediniz, neden çiftçileri de af kapsamına dahil etmediniz anlamakta zorluk çekiyoruz. Yoksa Dedaş, çiftçi kardeşlerimizi aboneli müşterisinden saymıyor mu? Madem abone olarak kabul etmiyorsanız, yarın çiftçiyi çıkaracağınız faturaları nasıl talep edeceksiniz. Duyurulan af kampanyası neydi? DEDAŞ abonelerine af! Biz vatandaşlık ve sorumluk vazifemizi yerine getirerek Dedaş yetkililerine sesleniyoruz; af kapsamını yeniden gözden geçiriniz ve sulama amaçlı elektrik enerjisi kullanan çiftçi kardeşlerimizi de kampanyaya dahil ediniz..Aksi taktirde uygulamaya koymuş olduğunuz af eşitlik ve adalet ilkesine uzak bir uygulamadan ibaret olacaktır."diyerek sözlerine son verdi.

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA