GÖNLÜMÜN BAKANIYDIN “FAKIBABA” ÜLKEMİN BAKANI OLDUN


Bu makale 2017-07-19 16:24:59 eklenmiş ve 1061 kez görüntülenmiştir.
Aziz KARAKEÇİLİ

Bu sevda bitmez, bu aşk burada bitmez aşıka Bağdat yakındır, yeter ki aşık olan kişi yürekten sevsin, inansın ve samimi olsun, mecnun gibi çölleri aşar leylasına gider, Ferhat gibi dağları deler şirin’e gider, Başhekim olur, belediye başkanı olur, milletvekili olur, Bakan olur.

 

Halkın sevgilisi, milletin umudu, fakir ve gurabanın fakir babası Eşref Fakıbaba Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanı oldu.

 

Fakıbaba bir vizyon, bir umut, başarılı, çalışkan ve hak yolunda hakikat menzilinde inandığı şeyi yapmak için davasında inatçı ve verdiği sözü yapan biri.

 

1994-2004 yılları arasında Şanlıurfa Sigorta hastanesinde Başhekim oldu.

 

SSK hastanesinde sorunlar çok fazlaydı… Pislikten geçilmeyen, hastaların sıra kuyrukları, poliklinik ve eczane kuyruklarındaki çilesini görüp teşhis eden Fakıbaba küçük operasyonlar ile Türkiye’nin en temiz hastanesine çevirirken, vatandaşların randevu alarak hastaneye gelmelerine vesile olan başhekim fakıbaba o yıllarda halkın sevgilisi olmaya başladı ve siyasete girip 2004 yılında Ak partiden Şanlıurfa Belediye başkanı oldu.

 

2004 yılında Şanlıurfa Belediye başkanı seçildiğinde, Urfa’yı çamurdan, tozdan, çarpık kentleşmeden, asfalt yolların olmamasından, belediye araçlarının eksik olmasından ve talandan kurtaracağım demişti ve her dediğini de yaptı.

 

Urfalılar iyi hatırlarlar Urfa’ya fazla yağmur yağmamasına rağmen, kışın yağmur yağar yağmaz Eski vilayetin önü sular ile dolar otomobiller yığılan su nedeniyle ya bozulur ya da geçemez duruma düşer sürücüler paçalarını toplar araçları itelemek zorunda kalırlardı.

 

Tılfındır tepesi ve su meydanından şehrin muhtelif bölgelerinden yağmur suyunun alt yapı sisteminin yetersiz ve olmaması sebebiyle yüksek ve ara sokaklarda bulunan çakıl taşları yağmurun sonunda afsal caddesine Haşimiye, yıldız meydanı vb. yerler su taşkınları yetmezmiş gibi bir de taş ve çakıllarla dolardı.

 

Merkezde bulunan bazı yollarımız Karayollarına ait olduğu için (belediye pankart asarak bu yollar bize ait değil) belediyeler tarafından yapılmayınca halk perişan oluyordu Fakıbaba gelince tüm bu sorunları giderdi.

 

Şanlıurfa’nın Tüm yollarını belediye tarafından yaptırırken Hava alanı yolunun asfalt ve çevre düzenlemelerini modern bir şekilde yaparak şehre girişleri yaparak Şanlıurfa’ya gelenlere umut verdi.

 

Cumhuriyet tarihinden bu tarafa Şanlıurfa’ya hizmet anlayışını getiren ilk belediye başkanı olarak A. Eşref Fakıbaba’yı görebiliriz Belediyeciliği Urfa Fakıbaba ile bildi ve gördü.

 

Halk hep Fakıbabayı sevdi onu destekledi ve yanında durdu. Tabi ki onun başarılı olmasını istemeyenlerde vardı o belediye başkanı iken onun başarılı olmaması için elinden geleni yapan encümenlerin var olduğu da unutulmamalı ve tarih hep Fakıbaba’yı haklı gösterdi.

 

Şanlıurfa büyükşehir illeri arasına girince Fakıbaba Belediye başkanı gösterilmedi ve Fakıbaba ile hızla değişen Şanlıurfa, gerileme yıllarını tekrar yaşamakta ve büyükşehir olma nimetlerinden tamamıyla faydalanmamaktadır.

 

Belediye Başkanı iken dostlarıma Fakıbaba bir gün Bakan olacak ve bizde bunu inşaalah göreceğiz derdim.

 

Zaman-zaman Kendisi ile sohbet ettiğimizde bakanım derdim siz benim gönlümde bakansınız inşallah sizi bakan olarak göreceğiz derdim çok şükür bugün Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanı oldu Allah yardımcısı olsun.

 

7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Şanlıurfa Ak Parti milletvekili seçilen Fakıbaba 2 yıla yakın geçmişte parlamentoda Şanlıurfa’yı en iyi şekilde temsil etmiş ve 19.07.2017 tarihinde yeni bakanlar kurulunda Kabineye girerek Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanı oldu.

 

Şanlıurfa halkı, daima güvendiği ve desteklediği çiçeği burnunda Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanı A. Eşref Fakıbaba’ya sonsuz destek vererek yanında olmanın gururu içinde bulunmakta ve sevinmektedir.

 

2019 yerel seçimlerinde Bakan A. Eşref Fakıbaba’yı Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak görmek ve Şanlıurfa’da yarım kalan belediyecilik işlerinin tamamına varması için Bakanımızı büyükşehir belediye başkanı olarak görmek arzusundayız.

Başka yazıda buluşmak üzere Allah’a emanet olun.

 

 

 

 

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA