SEVGİ VE DOSTLUK GÜNÜ


Bu makale 2017-02-09 14:04:18 eklenmiş ve 1068 kez görüntülenmiştir.
Narin TENEKECİ

Kalemi elime alıp birşeyler yazmaya kalktığımda hep gülümseyerek bakarım kağıda. Bu aralar duygusal yazılar yazmak istemiyorum, hep içimden güzel şeyler yazmak geliyor. Bu günde öyle oldu. Bu kez daha içten, daha samimi ve sevgi dolu baktım kaleme ve kağıda, sanırım şubat ayının gelmesi ve sevgililer gününün yaklaşmasından olsa gerek.

 

Güzel bir gün, en azından sevgililer ve eşler bu günde hatırlanır aranır, bana kalsa haftada bir gün bile olsa sadece ismi değiştirilerek bu gün kutlanmalı. Adına sevgililer günü değil de “Sevgi ve Dostluk Günü” denmeli. Sadece sevgili değil, sevgiye hasret her yürek için kutlanmalı.

 

Günleri neden ayırırlar anlamış değilim. Anneler günü, Babalar günü, Öğretmenler günü, Sevgililer günü ve daha birçok günler. Resmi ve Dini günleri, Bayramları ayrı tutmak gerek, bunlar özel günler, onlar mutlaka kutlanır, bu sayede unutulmuş ziyaretler yapılır ama diğer günleri ayırmaya gerek yok bence.

 

Benim için her gün anne baba ve sevgili günüdür. Her gün olmasa bile haftada bir gün arar sorarım mümkün olduğunca ziyaretlerine giderim. Yeter ki sevdiklerimiz mutlu olsun, sadece sevdiklerimiz değil bizde sevinir mutlu oluruz. Hayatı daha keyifli hale getirmek bizim elimizde.

 

Konu sevgi olunca bu güzel duyguyu belli günlere bölmek hiç tarzım değil. Benim için her gün sevgi günüdür, sadece bu günlere özelse bence göstermelik sevgidir.

 

Aynı gün, yani 14 Şubat ta mecburiyetten bir çiçek veya hediye alarak sevgiyi tek güne sığdırmak ve 15 Şubat ta rafa kaldırmak saçma bence. Sadece bir gün için sevgili olunmaz. İnsan sevgilisini, annesini, babasını, öğretmenini senede bir gün sevmez. Görüşmek ve hediyeleşmek için özel bir günü beklemek gerekmiyor.

 

Birde madalyonun diğer bir yüzü var, bu yönden bakarsak eğer sevgisini göstermek veya sevildiğini hissettirmek için özellikle bu günü bekleyenler de var. Bu gün dışında sevgilisini romantik bir yemeğe götürmeyen, hediye almayan en azından kırmızı tek bir gül dahi almayan eşler var. Böyle eşler için yani unutkan eşler için de böyle özel günlerin olması da gerekir, en azından hatırlanmak için.

 

Her neyse ben ne dersem diyeyim, sadece bir gün sevgililer günü kutlanacak. Ben içimden gelerek söylüyorum lütfen her gün sevgi ve dostluk günü olsun. Bırakın bir gün kutlamayı her gün kutlayın desemde, bu kurala uymayıp senede bir gün kutlayana ben kendi adıma böyle sesleniyorum. “Sevgi ve Dostluk Gününüz Kutlu Olsun”

 

Sevgiyle Kalın…     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA