RALLİCİLER GÖBEKLİTEPE'YE HAYRAN KALDI

Türkiye'nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük ve zorlu Rally Raid yarışlarından biri olan TransAnatolia 2019'a katılan yarışmacı ve teknik ekipten oluşan 500'ü aşkın spor sever Göbeklitepe'yi ziyaret etti.
Bu haber 2019-09-02 09:36:01 eklenmiş ve 707 kez görüntülenmiştir.

 

Türkiye'nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük ve zorlu Rally Raid yarışlarından biri olan TransAnatolia 2019'a katılan yarışmacı ve teknik ekipten oluşan 500'ü aşkın spor sever Göbeklitepe'yi ziyaret etti.

 

Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası Rally Raid organizasyonu olan TransAnatolia 2019, Bolu Abant'tan 48 motosiklet, 4 SSV, 3 ATV, 27 otomobil ve 3 kamyon ile başlayıp 2 bin 300 kilometrelik kültür ve tarih dolu bir rota üzerinden Türkiye’nin en büyük kültürel şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’da son buldu.

 

7 ülkeden 30'u yabancı 54 yerli olmak üzere 84 yarışmacının toplam 500 kişilik kadro ile katıldığı TransAnatolia 2019’un zorlu parkurları 7 günde tamamlandı. Zorlu etapların ardından Şanlıurfa Arkeoloji müzesi önünde kapanış programına katılan spor severler daha sonra 12 bin yıllık Göbeklitepe'yi ziyaret etti.

Göbeklitepe'nin tarih akışındaki yerinden bilgiler alan spor severler, bol bol fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

 

ÖZTÜRK: HERKESİ GÖBEKLİTEPE'YE DAVET EDİYORUZ

 

7 gün süren zorlu etapların ardından Göbeklitepe'de bir değerlendirme yapan Organizasyon Sorumlusu Murat Öztürk, Şanlıurfa'da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Herkesi Şanlıurfa'ya ve Göbeklitepe'ye davet eden Öztürk, "2019 yılı Göbeklitepe Yılı ilan edildi. Kültür Bakanlığımızın da desteğiyle bizler de Bolu Abant'tan start aldık ve bugün tarihin sıfır noktasında Şanlıurfa Göbeklitepe'deyiz.

 

 

Bundan önce Nemrut'u, Harran Ovası'nı, Tuz Gölü'nü ve Anadolu'nun birbirinden güzel topraklarını geçtik. Yurt dışından yoğun katılım olması ülkemizin tanıtımında çok güzel bir rol oynadı. Katılan herkes çok memnun. Bu yıl yapılan ralli, Transantolia'nın en iyi rallisi oldu. En zorlu ve en güzel etaplar bu yıl gerçekleşti. Bizlere emek veren tüm devlet yetkililerimize teşekkür ediyoruz.

 

Toplam 500 kişilik bir kafile ile buraya geldik ve evlerine çok memnun bir şekilde dönüyorlar. Tüm amacımız Göbeklitepe'ye gelmekti. Çünkü Göbeklitepe tarihin akışını değiştiren bir nokta. Bizim için çok çok önemli bir yer. Herkesi Göbeklitepe'ye davet ediyoruz" dedi.

 

Yarışmacılar ve teknik ekip gün boyu süren Şanlıurfa gezilerinin ardından memleketlerine doğru yola çıktı.

 

Haber merkezi/özurfahaber.com

ETİKETLER : RALLİCİLER GÖBEKLİTEPE'YE HAYRAN KALDI
Diğer Şanlıurfa Haberleri haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA