GÖBEKLİTEPE’DE TARİHİ BULUŞMA

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, Haliliye Belediyesi tarafından müzeye çevrilecek doğduğu evi ve mağarayı ziyaretinin ardından Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte Göbeklitepe’yi ziyaret etti.
Bu haber 2019-08-27 15:07:34 eklenmiş ve 1006 kez görüntülenmiştir.

 

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, Haliliye Belediyesi tarafından müzeye çevrilecek doğduğu evi ve mağarayı ziyaretinin ardından Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte Göbeklitepe’yi ziyaret etti.

 

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’e verdiği müjdenin ardından ünlü sanatçı ile birlikte sanatçının doğduğu ve 17 yaşına kadar yaşadığı evi ziyaret etti.

 

Burada açıklamalarda bulunan Başkan Canpolat, “Sayın İbrahim Tatlıses Urfa için bir onur, tanıtım ve turizm anlamında Urfa’nın gurur vesilesi. Sayın İbrahim Tatlıses’in en büyük özelliği geçmişini geldiği yeri, doğduğu evi, doğduğu mağarayı ve arkadaşlarını hiç unutmamasıdır. Ahde vefa gösterdi. Bu özellikler onu ayakta tutan en büyük özellikleridir. Bu manada biz kendisi ile İstanbul’da görüştük. Haliliye ilçemizin Hızmalı mahallesini anımsadı. Bizlere doğduğum mağarayı turizme kazandıralım demesiyle, bizlerde Sayın İbrahim Tatlıses’in doğduğu ve 17 yaşına kadar yaşadığı bu evi, mağarayı restore ederek ve her adımında da Sayın Tatlıses ile birlikte çalışarak milletimizin hizmetine sunacağız” dedi

 

TATLISES: AMAÇ URFA’YA TURİST YAĞDIRMAK

 

Doğduğu ve 17 yaşına kadar kaldığı evi gören İbrahim Tatlıses ise,  “İbrahim Tatlıses’in tanındığı yer yerde merak var. Gelin bu adam mağarada doğdu. Bu hale geldi. Allah’ın mucizesi diyelim. Benim en büyük arzum. Burayı açmak ve burayı turizme kazandırmak, Urfa’ya turist yağdırmak. Tanındığım yer yerden buraya insanlar buraya gelir” diye konuştu.

Ziyarette konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de “Sayın Tatlıses’in Urfa için tartışılma bir değer olduğu hepimizin kabulüdür” diyerek şunları söyledi:

 

“İbrahim Bey Urfa’ya geldi doğduğu yeri görmek istiyordu. Sağ olsun Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat çok önceden çalışmalar başlatıp, İbrahim Tatlıses’in doğduğu evi ve mağarayı ortaya çıkarmak için temaslarda bulundu. Tahmin ediyorum bazı resmi prosedürler var bunlar tamamlandıktan sonra İbrahim beyin doğdu mağara insanların görüşüne açılacak.”

 

“HERKESİ GÖBEKLİTEPE’YE BEKLİYORUZ”

 

Sanatçı İbrahim Tatlıses’in doğup büyüdüğü ev ve mağaranın ziyaretinin ardında heyet Göbeklitepe’ye geçti.

Burada açıklamalarda bulunan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Biz Şanlıurfa’da belediye başkanları diğer kurum amirleri, milletvekillerimizle hep birlikte Şanlıurfa’nın tanıtımı turizmi açısında önünün açılması adına bizler elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz ve biz şimdi buradayız. 12 bin yıllık tarih sizi çağırıyor. Haliliye sizi çağırıyor ve Tatlıses sizi çağırıyor diyoruz ve insanlarımızı buraya bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber merkezi/özurfahaber.com

ETİKETLER : GÖBEKLİTEPE’DE TARİHİ BULUŞMA
Diğer Haliliye haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA