SURUÇ OVASINA 2018 YILI SULAMA SEZONUNUN İLK SUYU BIRAKILDI

Şanlıurfa’da son günlerde yağışların yetersiz olması nedeniyle, 28 Mart itibariyle DSİ 15. Bölge Müdürlüğü tarafından Suruç ovasına 2018 yılı sulama sezonunun ilk suyu bırakıldı.
Bu haber 2018-03-29 09:39:03 eklenmiş ve 1268 kez görüntülenmiştir.

 

Şanlıurfa’da son günlerde yağışların yetersiz olması nedeniyle, 28 Mart itibariyle DSİ 15. Bölge Müdürlüğü tarafından Suruç ovasına 2018 yılı sulama sezonunun ilk suyu bırakıldı.

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, kurak toprakları yeşile büründürmeyi, üreticinin ve tüketicinin yüzünü güldürmeyi sürdürüyor.

 

Son günlerde yağışların az olduğu Şanlıurfa’da çiftçilerin mağduriyet yaşamaması, ektiği ürünlerin kurumaması için yılın ilk suyu 562 bin 950 hektar araziye pompalandı.

 

Suruç Ovası Pompaj Sulaması tesislerinde, DSİ 15. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe’nin butona basmasıyla birlikte ovaya su verildi.

 

Suyun verilmesiyle birlikte hububatın kurumasının önüne geçileceği, sebze ve fıstık üreticisinin de yüzünün güleceği belirtildi.

 

DSİ 15. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, su veriliş töreninde açıklama da yaptı. Gökçe, Suruç’ta ovanın büyük bir kısmında hazırlık yapılan pamuk ekimi için de önümüzdeki haftalardan itibaren TAV sulaması yapılacağını da bildirdi.

 

Gökçe burada çiftçilere suyun tasarruflu kullanılması noktasında uyarılarda da bulunarak, pamuk ve mısır üretiminde suyun tasarruflu kullanılmasını, her damla suyun milli servet olduğunu hatırlattı. Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığını da altını çizen Gökçe ‘’Çiftçilerimizin suyu sulama talimatları doğrultusunda kullanmaları gerekiyor. Suyun tasarruflu kullanılması, üreticimizin ve tüketicimizin geleceği açısından çok önemli. Hayırlı bir sulama sezonu diliyoruz. Önemli bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum. Tek bir insanımızın hayatı bizler için çok önemli. Yetkililer her sezon gerekli uyarları yapıyorlar. Ailelerin bu konuda evlatlarını bilinçlendirmeleri, uyarmaları gerekiyor. Sulama kanallarımızda boğulmaların olmamasını temenni ediyoruz.’’ dedi. 
         

    Su veriliş töreninde DSİ 15. Bölge Müdür Yardımcısı Mesut Modalı ve DSİ Yetkilileri de hazır bulundu.

 

Suruç Sulama Projesi: Türkiye’nin en büyük kalkınma projesi olan GAP kapsamında inşa edilen projede, Türkiye’nin en büyük, dünyanın en büyük 5. Büyük sulama tüneli Suruç’ta yapıldı. 2015 yılında Suruç tünelinin hizmete alınması, ovada sulamaya başlamasıyla birlikte 134 yeri modern sulama sistemine kavuşarak, 112 bin kişiye istihdam sağlanmış oldu.

Haber merkezi/özurfahaber.com

ETİKETLER : SURUÇ OVASINA 2018 YILI SULAMA SEZONUNUN İLK SUYU BIRAKILDI
Diğer Suruç haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA