VALİ TUNA HİLVANLI ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; bir dizi temaslarda bulunmak için gittiği Hilvan’da düzenlenen Çanakkale Şehitlerine”yarışması ödül töreninde konuşarak: “Geçmişimizi iyi bilemezsek bugünümüzü ve geleceğimizi iyi anlayamayız.
Bu haber 2017-05-24 08:32:13 eklenmiş ve 1011 kez görüntülenmiştir.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; bir dizi temaslarda bulunmak için gittiği Hilvan’da düzenlenen Çanakkale Şehitlerine”yarışması ödül töreninde konuşarak: “Geçmişimizi iyi bilemezsek bugünümüzü ve geleceğimizi iyi anlayamayız.

 

Geçmişimizde bağımsızlığımız için genç yaşlı, kadın erkek demeden savaştık, bugün de aynı şekilde savaşıyoruz. Devletimize ve bayrağımıza sahip çıkıp oyunlara gelmezsek, devletimize hizmet etmek için çok çalışırsak bugün devam eden savaşı da dün olduğu gibi yine kazanırız” ifadelerini kullandı.

 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Hilvan ilçesine giden Vali Tuna; ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret ederek ilçenin genel durumu hakkında Kaymakam Eyyup Özdemir ve yetkililerle kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Kaymakamlık temaslarının ardından Hilvan Belediyesini ziyaret eden Vali tuna; Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’tan devam eden belediye hizmetleri hakkında bilgi aldı.

 

Ardından Hilvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen programa katılan Vali Tuna; Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini ezberleyen öğrencileri çeyrek altınla ödüllendirdi.

 

Ödül töreninde konuşan Vali Tuna: “O zamanki gibi savaşlar artık yok. Onun yerini teknoloji, ekonomik faaliyetler, kültür emperyalizmi gibi işler almış durumda. Artık cephe savaşları kalmadı, ama eski planlar bugün de devam ediyor. Bu yüzden de Çanakkale’yi anlamamız çok önemli.  Bu şiiri ezberleyebilmek önemli ancak daha önemli olan bir şey varsa o da bu şiirin ruhunu anlayıp o ruha göre yaşayabilmektir. Geçmişimizi iyi bilemezsek bugünümüzü ve geleceğimizi iyi anlayamayız. Geçmişimizde bu savaşlarda topyekûn savaştık. Hem dış güçlere karşı hem de içimizdeki ihanet şebekelerine karşı savaştık. Bu ihanet şebekeleri bugün de aramızda var. Bu yüzden günümüz dünyasında çok güçlü olmak lazım. Güçlü olmak için de birlik ve beraberliğimizin güçlü olması gerekiyor. Birliğimize, beraberliğimize, devletimize ve bayrağımıza sahip çıkarak düşmanın oyunlarına gelmezsek o zaman istikrar olur, ekonomik açıdan güçlü oluruz ve ülkemiz zenginleşmeye başlar. Sizler de daha iyi okullarda okursunuz, kendi teknolojimize sahip oluruz. Bu gücü de başkalarına zarar vermek için değil kendimizi savunmak için kullanırız. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında ve daha birçok cephede atalarımız bizler için, bağımsızlığımız için şehit oldular. Şehitlerimize layık olabilmek için üzerimize düşen uyanık olmak, çok çalışmak ve başarılı olmaktır. Eğer çalışırsanız bu ülkede herkese fırsat eşitliği var. Yeter ki çalışın ve hedefinize odaklanın” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri ezberleyen öğrenciler çeyrek altınla ödüllendirildi. Ödül törenine Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın yanı sıra; Kaymakam Eyyup Özdemir, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, ilçedeki idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

Haber merkezi/özurfahaber.com

ETİKETLER : VALİ TUNA HİLVANLI ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ
Diğer Hilvan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA