CUMHURBAŞKANI BEŞTEPE’DE KONUŞUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleriyle istişare toplantısında bir araya geldi.
Bu haber 2016-08-10 14:53:41 eklenmiş ve 1233 kez görüntülenmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleriyle istişare toplantısında bir araya geldi.

 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

 

10 Ağustos 2014 tarihinde yüzde 52'lik oy oranıyla Cumhurbaşkanlığına layık gören milletime şükranlarımı sunuyorum. Seçim sonuçlarının belli olmasından sonra tüm Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olarak en iyi temsilin mücadelesini verdim. Gerektiğinde Bakanlar Kurulu'nu topladım, gerektiğinde seçim hükümeti kurdum. Ülkenin ihtiyacı olduğu her alanda tavrımı otaya koymaktan geri kalmadım. Kim ne düşünür diye düşünmeden sadece aziz milletimi düşündüm.17-25 Aralık darbe girişiminde gösterdiğim duruşu 15 Temmuz'da anlaşıldı. O ana kadar malesef birçok eş dost ahbap bizleri anlamıyordu, anlamamıştı. 15 Temmuz'da bu olay ortaya çıktı. Şimdi birçok kesim anladığını ortaya koymaya başladı.

 

RUSYA ZİYARETİ

 

İş dünyası diri olmazsa, güçlü olmazsa ülkemizin de diri olması mümkün değildir. O yüzden bugün de son değerlendirmeleri sizlerle değerlendiriyoruz. Dün Rusya federasyonuna bir ziyaret gerçekleştirdik. 10 sizden, 10 bizden olsun dediler. Dar kapsamlı bir iş adamları zirvesi gerçekleştirdik. İnanıyorum ki çok kısa zamanda aramızdaki ekonomik ilişkileri düzelteceğiz.

 

240 ŞEHİDİN KANI YERDE KALMAYACAK

 

En son Haziran ayı başında sizlerle bir araya gelmiştik. O gün gündemimizde Almanya'da alınan sözde soykırım kararı vardı. Bugünse tarihimizin en sinsi darbe girişmine, bir işgal teşebbüsüne maruz kalmamız var. 15 Temmuz ne kadar karanlık başladıysa 16 Temmuz sabahı da o kadar aydınlık başladı. Milletimiz 15 Temmuz gecesi silahların, tankların karşısına büyük bir inançla dikilmiştir.Bu millet büyük bir millet. Korkak, ürkek bir millet değil. korkakların kim olduğu belli. Onlar kaçtı, biz de kovalıyoruz. Biz 240 şehdiimizin kanını yerde bırakamayız. Bırakırsan bunun hesabını veremeyiz. Bir millet eğer yöneticisine güvenemezse o milletin hali ne olur?

 

Ben en yakın mesai arkadaşımı kaybettim, aslında kaybolmadı çok yüce makama ulaştı. 16 yaşındaki yavrusu da onunla beraber o makama yürüdü. 2195 yaralımız, kimisinin ayağı kopuk, kolu kopuk gazi olarak ziyaretlerimizde gördükçe sorumluluğumuzun büyüklüğünü anlıyoruz. Bu işi adalet çerçevesinde, hukuk içinde hesabını soracağız.

 

MİLLET TARİHİ BİR DERS VERDİ

 

 

Türkiye'yi FETÖ eli ile mahkum etmek isteynlere milletimiz tarihi bir ders vermiştir. Ne diyor FETÖ'nün sözde profları; bu millet sokağa çıkamaz, kaçar. Benim milletim anında sokaklara dökülmekle kalmayıp tankların önüne geçti, tankların altında şehit oldu. Bunu sadece erkekler değil, hanım kardeşlerimiz de yaptı biz nine hatunları hatırlattı şehit oldu. Bu süreçte ülkemizdeki her kesimde olduğu gibi iş dünyamızda sağlam bir duruş sergiledi. Bir yandan milli iradenin yanında olduklarını belirtirken diğer yandan da asli görevlerini aksatmadan gerçekleştirildi. 16 temmuz'da piyasaya aktarılan paraya bakıyoruz. Eskiden böyle mi olurdu. Millet gayet rahat, sabahlara kadar meydanlarda kaldı. Sanatçısı, sporcusu aydını herkes oradaydı.Farklı bir istiklal mücadelesini hep beraber verdiler.

ETİKETLER : CUMHURBAŞKANI BEŞTEPE’DE KONUŞUYOR ÖZURFAHABER
Diğer Yurt Haberleri haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA