BAŞKAN BEYAZGÜL, “ÇOCUKLARIMIZI YERLİ VE YÖRESEL BEBEKLERLE SEVİNDİRECEĞİZ”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün kentte kadınların hizmetine sunduğu kadın destek merkezlerindeki kurslardan yararlanan kadınların yaptıkları el emeği göz nuru yöresel bebekler “Yöresel Bebek Yarışması” kapsamında birbirleriyle yarıştı. Başkan Beyazgül Şanlıurfa’da kadınlara yönelik desteklerin devam edeceğini belirtti.
Bu haber 2022-06-23 17:40:13 eklenmiş ve 234 kez görüntülenmiştir.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün kentte kadınların hizmetine sunduğu kadın destek merkezlerindeki kurslardan yararlanan kadınların yaptıkları el emeği göz nuru yöresel bebekler “Yöresel Bebek Yarışması” kapsamında birbirleriyle yarıştı. Başkan Beyazgül Şanlıurfa’da kadınlara yönelik desteklerin devam edeceğini belirtti.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin kentte yöresel kıyafet kültürünün korunması, folklorik bir öge olan giyim kuşam kültürünün gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlediği “Yöresel Bebek Yarışması” renkli görüntülere sahne oldu.

 

Farklı kültürlerin bir arada kardeşçe yaşadığı kadim kentlerden biri olan Peygamberler şehri Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan kadın destek merkezlerindeki eğitimlerden yararlanan kadınların bin bir emekle yaptıkları el emeği göz nuru yöresel bez bebekler jürinin değerlendirilmesine sunuldu.

 

Şanlıurfa’da ilki düzenlenen Yöresel Bebek Yarışmasının jürisi ise MKYK Üyesi Vildan Polat, Ak Parti Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç, KADEM İl Temsilcisi Dilşah Beyaz Öztürkmen, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi Sabiha Karabulut, TORUTOYS Yöneticisi Cuma Toru, Prestij Oyuncakları Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kahraman isimlerinden oluştu.

 

Kadınların rumuzla katıldıkları yarışmada birinciliği Süleymaniye Aile Destek Merkezinden “Müge” rumuzlu yöresel oyuncak bebeği ile Sevim Karadağ kazanırken ikinciliği “Nilüfer” rumuzlu yöresel bebeği ile Hatice Müjde, Üçüncülüğü “Açelya” isimli yöresel bebeği ile Saliha Ertaş dördüncülüğü ise “Kasımpatı” rumuzlu bebeği ile Lütfiye Kaya Kazandı. Yarışmada birinci 3 bin TL, ikinci Bin 500 TL, Üçüncü 750 TL ile ödüllendirilirken dördüncü yarışmacı ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

 

Estetik, Yöresellik, Seri üretim ve uygunluk kriterlerine göre puanlanan 35 yöresel bebek arasından dereceye girenlere ödülleri Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarafından verildi.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, “BU BEBEKLERİN HER BİRİ FARKLI BİR HİKÂYE ANLATIYOR”

 

Yarışmada sergilenen yöresel bebeklerin her birinin bir hikâyesi olduğunun altını çizen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül kentte kadınlara verdikleri destekleri sürdüreceklerini ifade etti.

 

Başkan Beyazgül, “Bebekleri yapan kadınlarımız bu bebeklere birer hikâye, birer anlam yüklemişler hangi bebeğe baksak ya kucağında bebeği ile sırtında yükü ile zorlu hayat şartlarında mücadele eden kadınların kumaşa nakşedildiğini görüyoruz. Bu bebekler kadınların bizlere verdikleri mesajları içeriyor bir anlamda hayatın ağır yükünü biz çekiyoruz mesajını alıyoruz” dedi.

 

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, “OYUNCAKLARI ÇİN’DEN ALMIYORUZ KENDİMİZ ÜRETİYORUZ”

 

Kadınların ev ekonomilerine destek olabilmeleri için her ilçeye kadın destek merkezi açıklarını aktaran Başkan Beyazgül, “Kadınların birçoğu fabrikada veya başka bir iş yerinde çalışma imkânına sahip değiller bir kadının kucağında çocuğu varsa ve sırtında da bir yük varsa evinden ayrı düşemez. Açmış olduğumuz kadın destek merkezlerinde kısmen de olsa kadınlarımızın emeklerini değerlendirip bu bebeklerin üretimlerini sağladık. Nihayetinde kadınlarımızın ürettiği bu bebekleri belediyemiz olarak biz satın alıyoruz. Daha önce Çin’den aldığımız oyuncak bebeklerle çocuklarımızı sevindirirken şimdi çocuklarımızı yerli ve yöresel bebeklerle sevindiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ÜRÜNLERİMİZİ E-TİCARET İLE DÜNYAYA SATACAĞIZ”

 

Şanlıurfa’yı her açıdan tanıttıklarını ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül bu tür etkinliklerin dikkatleri Şanlıurfa’ya çekeceğini ifade ederekBütün ilçelerimize kadın destek merkezlerimizi açtık. Şanlıurfa’da kadınlarımız ailelerine destek vermek gibi bir gayret içerisindeler. Burada görmüş olduğunuz bebekleri Çin’den alıyorduk. Bu bebekler ithal bebeklerdi biz bu durumu kestik. Kadın destek merkezlerimiz bu bebekleri üretiyor biz de kadınlarımızın yaptığı bu ürünleri satın alıyoruz. Merkezlerimizde üretilen her objeyi, ürünü dışarıya satmak için girişimlerde bulunuyoruz. Bunu e-ticaret yöntemiyle yapabiliriz. Üretilen ürünleri yurt dışına satabiliriz. Çin neden satsın biz satalım. Kadınlarımız ev ekonomilerine destek vermek istiyorlar. Kadınların tek düşüncesi çocuğunun okuması ve ihtiyaçlarını karşılayabilmektir. Kadın destek merkezlerimizin kendi aralarında da bir rekabet oluştu. Bu bebeklerin basında ve sosyal medya da yer alması dikkati bir kez daha Şanlıurfa’ya çekecektir” diye konuştu.

 

Yarışmada birinci olan Sevim Karadağ kendilerine her zaman destek olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ederek yaptığı bebekte Şanlıurfa’nın yöresel motiflerini yansıttığını aktardı.

 

 

ETİKETLER : BAŞKAN BEYAZGÜL “ÇOCUKLARIMIZI YERLİ VE YÖRESEL BEBEKLERLE SEVİNDİRECEĞİZ”
Diğer Şanlıurfa Haberleri haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Özurfahaber
© Copyright 2021 Gazi Soft. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
DÜNYA